Zidane opent aanval op zwalkende Franse ploeg

Frankrijk stelde in zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Uruguay (0-0) fors teleur. Zinedine Zidane, gewezen vedette van Les Bleus, kan het niet langer aanzien en opent de aanval op de spelers en ook bondscoach Raymond Domenech.

Zidane opent aanval op zwalkende Franse ploeg

'Domenech is geen coach', liet Zidane vanuit Zuid-Afrika weten. 'En de spelers moeten eens verantwoordelijkheid durven nemen en hun ego aan de kant zetten.'

De opmerkingen van de voormalige wereldvedette komt niet uit de lucht vallen. Het rommelt binnen de Franse selectie. Florent Malouda is nog steeds ziedend vanwege zijn reserverol tegen Uruguay en spelmaker Yoann Gourcuff verkeert in een isolement binnen de Franse selectie.

'Yoann, die hoor ik nooit', liet aanvoerder Patrice Evra weten. 'Als je iets tegen hem wilt zeggen, moet je dat via Jérémy Toulalan doen. Alleen met hem heeft hij contact of maakt hij weleens een dolletje.'

Van de zelf bewuste middenvelder die Girondins Bordeaux in 2009 voor het eerst in tien jaar kampioen maakte is weinig te zien. Tegen de Zuid-Amerikanen werd hij nadrukkelijk overgeslagen en hij drukte slechts zachtjes zijn stempel op de wedstrijd via twee vrije trappen.

Op basis van de trainingen van de Fransen lijkt Domenech in te gaan grijpen. Nicolas Anelka zal waarschijnlijk zijn dramatische wedstrijd tegen Uruguay moeten bekopen met een reservebeurt. Thierry Henry zal zijn vervanger zijn. Malouda wordt donderdag in de wedstrijd tegen Mexico eveneens aan de aftrap verwacht. De Chelsea-speler verdringt waarschijnlijk Gourcuff of Sidney Govou uit de basiself.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen