Zidane keihard voor zichzelf: 'Baan op het spel tegen PSG'

Reacties

Zinedine Zidane beseft dat het Champions League-tweeluik met Paris Saint-Germain zal bepalen of hij een toekomst heeft als trainer van Real Madrid. Woensdag werd De Koninklijke op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey.

Zidane keihard voor zichzelf: 'Baan op het spel tegen PSG'

'Of mijn baan in de duels met PSG op het spel staat? Ja, dat lijkt me heel duidelijk', vertelde Zidane op de persconferentie na de fatale 1-2 nederlaag tegen Leganés. De heenwedstrijd werd door Real Madrid nog met 0-1 gewonnen. 'Ik ben als coach hiervoor verantwoordelijk, ik ben degene die oplossingen moet vinden. Ik zal altijd blijven vechten, meer kan ik niet doen.'

Hoewel Real Madrid in de competitie al een boulevardlengte achterstand heeft op lijstaanvoerder Barcelona, besloot Zidane tegen Leganés spelers als Cristiano Ronaldo en Gareth Bale te sparen. 'Sommige spelers hadden gewoon rust nodig, van dat besluit heb ik geen spijt. Op papier was dit een heel competitief team, alleen bleek dat vooral in de eerste helft niet zo te zijn.' Zidane noemde de triomf van Leganés 'logisch'. 'In die zin dat zij wel hun spelletje konden spelen en wij niet. Ik heb gefaald. Het maakt me boos dat we zo slap begonnen aan deze wedstrijd. Dit komt heel hard aan.'

De Franse oefenmeester heeft in elk geval de steun van de kleedkamer, zo verzekerde Sergio Ramos. 'Veranderingen zijn niet nodig. Als ik het puur op mezelf betrek: ik ben de eerste die opkomt voor Zidane', meldde de verdediger in gesprek met Spaanse media.

Het geplaagde Real Madrid kan zaterdag opnieuw aan de bak. Dan wacht een uitduel met Valencia in de Primera División. De voor Zidane cruciale wedstrijden tegen Paris Saint-Germain worden gespeeld op 14 februari (in Madrid) en 6 maart (Parijs).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.