Zidane: 'Dan gaat het over arbiters, dan weer over het schema'

Reacties

De Madrileense en Catalaanse kranten stoken het vuurtje aardig op in de extreem spannende titelstrijd tussen Real Madrid en Barcelona. Zinedine Zidane, die deze dinsdag zijn 48ste verjaardag viert, laat zich niet meeslepen in deze eeuwige strijd.

Zidane: 'Dan gaat het over arbiters, dan weer over het schema'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Real Mallorca
Real Mallorca

Dinsdagochtend somden de Catalaanse dagbladen enkele VAR-beslissingen op die in het voordeel van Real Madrid zouden zijn uitgevallen. Diezelfde dag ging het in de Madrileense kranten over het schema van volgende week.

De Koninklijke heeft slechts 62 uur rust tussen de duels met Getafe (2 juli) en Athletic de Bilbao (5 juli). De spelers van Barcelona komen tussen de wedstrijden tegen Atlético Madrid (30 juni) en Villarreal (5 juli) liefst 118 uur niet in actie.

'Ik wil me hier niet mee bemoeien', sprak Zidane tijdens een persconferentie in de aanloop naar het thuisduel met Real Mallorca van woensdagavond. 'De ene dag gaat het over het schema, de andere dag over scheidsrechters. Iedereen doet zijn werk. Ik probeer mijn job uit te oefenen en dat is al lastig genoeg.'

'We moeten de kalender nemen zoals die is', vervolgde de trainer van Real Madrid. 'Ik heb mijn mening daarover, maar het maakt niet veel uit wat ik ervan vind. Het belangrijkste is dat we veel rusten en de tijd nemen om te herstellen. We spelen elf duels in een heel korte periode.'

Isco
Zidane kreeg goed nieuws uit de ziekenboeg. Isco is razendsnel hersteld van een hamstringblessure en kan woensdag al zijn rentree maken. Achter de inzetbaarheid van Eden Hazard en Sergio Ramos (die zondag uitviel tegen Real Sociedad) staat nog een vraagteken.

Real Madrid blijft Barcelona slechts voor op basis van het onderling resultaat:

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.