Zhirkov heeft geen energie meer en stopt als international

Reacties

Yuri Zhirkov heeft per direct een einde gemaakt aan zijn interlandloopbaan. Dat heeft de linksback van Zenit Sint-Petersburg bevestigd in gesprek met Sport Express.

Zhirkov heeft geen energie meer en stopt als international

'Ik heb de energie niet meer om nog op dit niveau te spelen', aldus Zhirkov, die de kwartfinale van het WK in eigen land al aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een blessure. 'Die laatste blessure was een duidelijk signaal. Ik heb nooit tijd voor mijn familie en kinderen en dit is wéér een zomer zonder vakantie.'

De 34-jarige Zhirkov maakte op 9 februari 2005 zijn debuut voor Rusland en heeft in totaal 87 interlands (twee goals) achter zijn naam staan. Daarmee staat hij in de toptien van meest ervaren Russische internationals aller tijden.

'Ik wil graag alle spelers waar ik mee samen heb gespeeld bedanken, net als de coaches, de fans en natuurlijk mijn familie. Het was mijn familie die me heeft overtuigd om door te gaan tot en met het WK. Ik ben trots dat ik twee WK's en twee EK's heb mogen spelen voor mijn land', besluit Zhirkov, die bij Zenit tot medio 2019 onder contract staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.