Zeventien landen zeker van WK-ticket

Reacties

Japan en Saoedi-Arabië zijn de nieuwste bezitters van een WK-ticket. Door de winst van Japan op Australië donderdagochtend (Nederlandse tijd) zijn de twee landen in één klap zeker van deelname aan het mondiale eindtoernooi in Qatar. Het deelnemersveld staat nu voor meer dan vijftig procent vast.

Zeventien landen zeker van WK-ticket
Australië
Australië
0 - 2
Japan
Japan

Kaoru Mitoma (hoofdfoto) werd de grote man aan Japanse zijde door in de slotfase tweemaal te scoren tegen Australië. Ritsu Doan, dit weekend nog uitgeroepen tot Speler van de Week door VI, is niet afgereisd naar de nationale ploeg.

In totaal zijn nu zeventien landen zeker van WK-deelname. Duitsland was – na gastland Qatar – het eerste land dat zich kwalificeerde voor het eindtoernooi, dat gebeurde op 11 oktober. Het Nederlands elftal verzekerde zich in november van zijn elfde deelname aan een WK. In totaal doen er 32 landen mee aan het WK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.