Zeven goals voor Kalma bij imponerende seizoenstart FC Twente

Reacties

Terwijl de mannen van FC Twente zich voorbereiden op de cruciale wedstrijd tegen Fiorentina, heeft het vrouwenelftal het goede voorbeeld gegeven in de voorrondes van de Champions League. De kampioen van Nederland schoot uit de startblokken tegen Agarista CSF uit Moldavië.

Zeven goals voor Kalma bij imponerende seizoenstart FC Twente
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
13 - 0
Anenii Noi
Anenii Noi

Ondanks de titel in het afgelopen seizoen is FC Twente niet zeker van een plek in het Champions League-hoofdtoernooi en dus moet er gestreden worden in het voorportaal. In de eerste officiële minuten van het seizoen liet FC Twente zien dat de kampioensvorm niet verdwenen is, er werd liefst dertien keer gescoord.

Fenna Kalma, vorig seizoen topscorer van Nederland, maakte vier doelpunten voor rust en voegde daar na de pauze nog drie goals aan toe. Ook Anna-Lena Stolze (tweemaal), Kayleigh van Dooren, Renate Jansen, Bente Jansen en Sophie te Brake scoorden. Door de overwinning van FC Twente gaat er op 21 augustus een erg spannende finale komen. De Tukkers gaan door de zege naar de finaleronde van de eerste voorronde, waarin tegen Benfica wordt gespeeld. De Portugezen wonnen hun halve finale met 9-0. Bij winst op Benfica plaatst FC Twente zich voor de tweede voorronde, in die ronde staat een ticket voor de Champions League op het spel. Eerder op de donderdag bereikte ook Ajax Vrouwen de finaleronde door te winnen van Kristianstads DFF.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.