Zestienjarig wonderkind steelt de show bij bekerduel Lyon

Reacties

Olympique Lyon heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de achtste finale van de strijd om de Coupe de France. De zestienjarige Rayan Cherki nam de Fransen bij de hand in het spektakelstuk tegen Nantes.

Zestienjarig wonderkind steelt de show bij bekerduel Lyon
© Pro Shots
Nantes
Nantes
3 - 4
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Cherki kreeg de kans in de basis en betaalde dat vertrouwen razendsnel terug. Al in de tweede minuut opende hij de score door heel rustig te blijven oog in oog met doelman Alban Lafont. Zeven minuten later was het alweer raak voor het wonderkind. Op aangeven van Bertrand Traoré schoot hij de bal door de benen van Lafont binnen: 0-2.

Na die twee goals onderscheidde Cherki zich ook als aangever. Hij gaf de beslissende pass bij de 1-3 van Martin Terrier én de 1-4 van Moussa Dembélé. Met die hoofdrol onderstreepte de zestienjarige aanvallende middenvelder nog maar eens zijn gigantische talent. In de zomer deden onder meer Bayern München, Barcelona, Manchester City en Juventus een poging om hem over te nemen, maar Lyon was er snel bij om hem een contract tot medio 2022 voor te schotelen.

Nantes maakte het in de slotfase overigens nog erg spannend. Lyon, waar Kenny Tete de hele wedstrijd meespeelde en Memphis Depay uiteraard nog ontbrak vanwege zijn knieblessure, hield echter stand en is zo door naar de volgende ronde. Deze avond zal bij Les Gones echter vooral onthouden worden als de geboorte van het fenomeen Rayan Cherki.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.