Zerrouki verhuist naar de bank bij Feyenoord, Bijlow geblesseerd

Reacties

Ramiz Zerrouki is na twee basisplaatsen op rij naar de bank verwezen door trainer Arne Slot. Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stengs vormen tegen Sparta Rotterdam het middenveld van de regerend landskampioen. Op doel vindt echter nog een grote wijziging plaats: TImon Wellenreuther keept in plaats bij Justin Bijlow. De eerste doelman heeft een polsblessure opgelopen.

Zerrouki verhuist naar de bank bij Feyenoord, Bijlow geblesseerd
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Voor de blessuregevoelige Bijlow is het dus weer misgegaan. Vorig seizoen miste hij veertien officiële wedstrijden vanwege een breuk aan zijn pols en ook nu heeft hij zijn pols gebroken. Dit gebeurde op de afsluitende training richting het duel met Sparta. In totaal staat de teller op bijna honderd duels aan afwezigheid vanwege blessures. Dit varieerde van een voetblessures tot aan corona en een teenblessure. Feyenoord haalde onlangs Kostas Lamprou terug, tegen Sparta zit ook jeugdkeeper Mannou Berger op de bank.

Op het middenveld dus geen Zerrouki. Hij startte in zowel de strijd om de Johan Cruijff Schaal als de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, maar is zijn basisplaats dus voorlopig kwijt. Tegen Fortuna werd hij al na 35 minuten naar de kant gehaald na de rode kaart voor Bart Nieuwkoop. Stengs speelde in de openingswedstrijd van het seizoen ook al op 10 bij Feyenoord, toen was Alireza Jahanbakhsh de rechtsbuiten. Tegen Sparta heeft de Iraniër opnieuw een basisplek.

Achterin moest Slot vooral op rechts een belangrijke keuze maken. Nieuwkoop is geschorst na zijn rode kaart tegen Fortuna en Marcus Pedersen zit niet bij de selectie omdat hij een transfer aan het afronden is. Lutsharel Geertruida schuift daardoor naar de backpositie, Thomas Beelen en Dávid Hancko vormen daardoor het centrum. Voor Beelen is het zijn basisdebuut bij Feyenoord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.