Zeperd na keepersklucht levert NAC hels fluitconcert op

NAC Breda heeft na een bijzondere week, met daarin een heuse keeperssoap, flink teleurgesteld in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Mede door een gemiste strafschop van spits Mitchell te Vrede ging de ploeg van Mitchell van der Gaag in het eigen Rat Verlegh Stadion met 0-2 onderuit.

NAC Breda
NAC Breda
0 - 2
Excelsior
Excelsior

Te Vrede zal door zijn misser nog meer onder druk komen te staan. Het is bekend dat NAC voor het sluiten van de transfermarkt nog een nieuwe spits wil aantrekken en Te Vrede gaf de technische leiding zaterdagavond geen reden om de zoektocht te staken. In het duel met Excelsior waren de ogen overigens niet eens zozeer op de punt van de aanval gericht, maar juist op de NAC-speler die aan de andere kant van het veld in het doel stond.

De negentienjarige Karol Niemczycki werd tegen Excelsior de derde keeper met een basisplaats in dit seizoen bij NAC, in pas de derde competitiewedstrijd. De Brabanders begonnen het seizoen met Mark Birighitti onder de lat en vorige week keepte Arijanet Muric. Hij werd echter opeens teruggeroepen door Manchester City, vanwege de blessure van Claudio Bravo, en nam daardoor al zeer snel afscheid van NAC. Omdat ook Birighitti op weg naar de uitgang is, kreeg Niemczycki de kans tegen Excelsior. De tweede nederlaag van dit seizoen kon hij niet voorkomen voor NAC.

Niemczycki werd na een kwartier voor het eerst gepasseerd, toen Ali Messaoud na klungelig verdedigingswerk bij NAC doeltreffend uithaalde. Deze minimale voorsprong kwam in het restant van de eerste helft eigenlijk nooit serieus in gevaar voor Excelsior. NAC probeerde het wel, maar kwam niet tot noemenswaardige kansen. Acht minuten na rust viel de 0-2. Mikael Anderson legde de bal na een uitstekende actie terug op Jeffry Fortes, die Niemczycki voor de tweede keer deze avond kansloos liet.

NAC bleef hierna de aanval zoeken, in de hoop op een comeback, en kreeg dankzij de VAR dé kans op de aansluitingstreffer. Een handsbal van Jurgen Mattheij werd na het bestuderen van de beelden bestraft met een penalty. Deze werd echter gemist door Te Vrede, wiens teleurstellende inzet gepakt werd door Excelsior-goalie Sonny Stevens. Na deze misser speelde Excelsior de wedstrijd eenvoudig uit en zo pakten de Rotterdammers tegen hun oude trainer Van der Gaag de eerste overwinning van dit seizoen. Het totaal staat voor Excelsior nu op vier punten; NAC blijft op drie punten steken.