Manchester City haalt Muric na één duel bij NAC al terug

Reacties

Doelman Arijanet Muric verlaat NAC al na één wedstrijd. De huurling van Manchester City is door zijn Engelse werkgever teruggeroepen in verband met de blessure van sluitpost Claudio Bravo.

Manchester City haalt Muric na één duel bij NAC al terug

NAC meldde op dinsdag nog dat de negentienjarige Zwitserse Montenegrijn niet teruggeroepen zou worden, maar City heeft na het mislukken van andere opties toch besloten Muric op te eisen. De doelman, die afgelopen zaterdag verdienstelijk debuteerde tegen De Graafschap, staat donderdag al op het trainingsveld in Manchester.

City heeft aangegeven NAC op verschillende manieren te helpen met het zoeken naar een spoedige en geschikte oplossing voor het ontstane keepersprobleem. Goed ingevoerde bronnen zeggen dat City NAC financieel flink compenseert, waardoor de Bredanaars per direct de markt op kunnen om zich voor het verstrijken van de transferdeadline te versterken. Een doelman is nu de hoogste prioriteit uiteraard, terwijl NAC ook graag een extra spits aan wil trekken.

Technisch directeur Hans Smulders spreekt over een situatie die niet te voorzien was. 'Door de blessure van de tweede doelman is Manchester City in deze situatie gekomen. Hoewel er ook is gekeken naar andere oplossingen, hebben we uiteindelijk moeten besluiten om Muric weer terug te laten keren naar Manchester. Het hebben van een samenwerking betekent ook dat je elkaar probeert te helpen in dit soort situaties van overmacht. Wij helpen Manchester City met de terugkeer van Aro en uiteraard helpt City Football Group ons weer met het oplossen van de situatie die hierdoor is ontstaan in het doel bij NAC. Het is zeker niet hoe we het voor ogen hadden, maar ik ben ervan overtuigd dat NAC uiteindelijk sterker uit deze situatie gaat komen.'

Met het vertrek van Muric heeft NAC in ieder geval weer een keepersprobleem. Mark Birighitti, voor wie sluimerende interesse uit zijn vaderland Australië is, keepte de eerste competitiewedstrijd tegen AZ en blunderde in dat treffen. Ook vorig seizoen overtuigde Birighitti niet. De jonge Pool Karol Niemczycki is de andere optie. NAC ontvangt zaterdagavond de vorige werkgever van trainer Mitchell van der Gaag, Excelsior.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.