Zenuwachtige Pickford maakt grote indruk met piekfijne penalty

Jordan Pickford was enigszins nerveus voor het nemen van de vijfde Engelse penalty in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland. De doelman van Engeland schoot zijn strafschop echter perfect binnen en bezorgde zijn ploeg vervolgens het brons in de Nations League.

Zwitserland
Zwitserland
ns
0 - 0
Engeland
Engeland

'Ik was wel een beetje zenuwachtig', erkent Pickford voor de camera's van Sky Sports. Bij een stand van 4-4 trok de doelman zijn handschoenen uit en ging hij zelf achter de vijfde penalty van Engeland staan. 'We oefenen constant met het nemen van penalty's en ik pak altijd mijn vaste hoek. Tot nu toe scoorde ik altijd, maar ik had er nog nooit eentje genomen in een échte wedstrijd', aldus de doelman, die de bal strak en snoeihard in de hoek mikte.

Volgens de doelman van Everton mocht hij een penalty nemen, omdat captain Harry Kane al was gewisseld. 'Ik weet niet hoe hoog ik in de pikorde had gestaan als Kane nog op het veld stond, maar dit is wel waarom je het oefent. Het gaat om routine en perfectionisme.'

Omdat hij vervolgens een strafschop van Josip Drmic uit het doel hield, bezorgde Pickford Engeland het brons in de Nations League. 'Voor het redden van penalty's ben ik nooit zenuwachtig. Het was een zware wedstrijd. Het is soms moeilijk om je op te laden voor zulke wedstrijden, maar we hebben na de verlenging van donderdag (tegen Oranje, red.) wederom karakter getoond in een nieuwe verlenging.'

Hoewel Pickford dus erkende dat hij moeite had zich op te laden voor de strijd om de derde plek vindt hij de eindronde van de Nations League wél van toegevoegde waarde: 'We hebben enorm veel geleerd van de wedstrijd van donderdag en van vandaag. Dit soort wedstrijden is waardevoller dan EK-kwalificatiewedstrijden.'