Zenit zorgt met acht goals voor megacomeback

Reacties

Zenit Sint-Petersburg heeft donderdag op spectaculaire wijze de play-offs van de Europa League bereikt. In de verlenging zorgden de Russen voor een monsterscore tegen Dinamo Minsk. Ryan Babel en Jeremain Lens kwamen met Besiktas goed weg tegen het Oostenrijkse LASK Linz.

Zenit zorgt met acht goals voor megacomeback
Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg
nv
8 - 1
Dinamo Minsk
Dinamo Minsk

Zenit stond voor een hels karwei na de dramatische 4-0 nederlaag in Minsk van een week geleden, maar de ploeg van trainer Sergey Semak flikte het kunstje. Leandro Paredes gaf na 22 minuten het startschot voor de comeback en door goals in de tweede helft van Christian Noboa en twee van Artem Dzyuba kwam er een verlenging. Paredes had bij een 2-0 stand al zijn tweede gele kaart gekregen, waardoor Zenit lang met tien man speelde.

Het deerde de Russen niet. Na de 4-1 van Seidu Yahaya leek Zenit alsnog uitgeschakeld te worden, maar het bleek nog lang niet gespeeld. Sebastian Driussi zorgde voor 5-1. Dzyuba voor 6-1 en door twee goals van invaller Robert Mak in de extra tijd van de verlenging eindigde het duel in 8-1 voor Zenit, dat het in de play-offs gaat opnemen tegen het Noorse Molde FK. Tussendoor kreeg ook Maksim Shvetsov van Dinamo Minsk rood.

LASK Linz
LASK Linz
2 - 1
Beşiktaş
Beşiktaş

Besiktas kwam met de schrik vrij tegen LASK Linz. Met Ryan Babel en Jeremain Lens in de basis kwamen de Turken op een 2-0 achterstand via Joao Victor en invaller Dominik Frieser. Vorige week won Besiktas met 1-0 in eigen huis en dus was 2-1 in de uitwedstrijd voldoende. Die ene goal viel pas in de absolute slotfase via Álvaro Negredo, die daarna wel zijn shirt uittrok en voor de tweede keer een gele kaart kreeg.

Rosenborg BK
Rosenborg BK
3 - 0
Cork City
Cork City

Het Rosenborg van interim-trainer Rini Coolen kende ook in eigen huis weinig moeite met het Ierse Cork City. De Noren wonnen uit al met 0-2 en door goals van Besim Serbecic, Alexander Søderlund en Trondsen was ook de thuiswedstrijd geen probleem. Rosenborg staat in de play-offs tegenover FK Shkendija 79 Tetovo uit Macedonië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.