Zenit geeft voorsprong weg in aanloop naar duel met AZ

Zenit Sint-Petersburg heeft een slechte generale repetitie gehad voor het duel met AZ. Op bezoek bij FC Anzhi gaf de ploeg een 2-0 voorsprong weg: 2-2. Donderdag zijn de Russen gastheer van AZ in de Europa League.

Artem Dzyuba leek Zenit al snel op weg te helpen naar drie punten. Na zeven minuten kopte hij een hoekschop binnen. In de achttiende minuut maakte Dzyuba de 0-2. Bij de tweede paal promoveerde hij een vrije trap tot treffer. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en knokte zich terug in de wedstrijd. Dankzij een benutte strafschop van Bernard Berisha na een klein half uur en een treffer van Yannik Boli na een uur werd het 2-2.

In de Russische competitie staat Zenit derde met zestien punten, drie punten minder dan koploper Spartak Moskou. FC Anzhi is zevende met twaalf punten. Komende donderdag is Zenit gastheer voor AZ in de Europa League (aftrap 21.05 uur). Het eerste duel in de poulefase tegen Maccabi Tel Aviv wonnen de Russen met 3-4. AZ begon dat toernooi met een 1-1 gelijkspel tegen het Ierse Dundalk.