Zelfs vroege rode kaart deert ongeslagen AC Milan niet

Reacties

Filippo Inzaghi heeft zijn geliefde AC Milan geen pijn kunnen doen in de Italiaanse titelrace. I Rossoneri kwamen op bezoek bij Benevento al in de eerste helft met tien man te staan, door een rode kaart voor Sandro Tonali, maar voegden toch weer drie punten toe aan het totaal.

Zelfs vroege rode kaart deert ongeslagen AC Milan niet
© Pro Shots
Benevento
Benevento
0 - 2
AC Milan
AC Milan

Gemakkelijk ging het niet voor Milan, dat het nog altijd moest zien te redden zonder Zlatan Ibrahimovic. De spits bleek nog niet voldoende hersteld te zijn van zijn kuitblessure en liet het treffen bij Benevento, getraind door Milan-grootheid Inzaghi, daarom schieten. Franck Kessié was na een schorsing juist weer terug bij Milan en opende na een kwartier de score, door een strafschop te benutten. De penalty was gegeven na een botsing tussen Alessandro Tuia en Ante Rebic.

Benevento ging meteen op zoek naar een antwoord en kwam dicht bij de gelijkmaker, toen Roberto Insigne met een fraai schot de paal raakte. Milan werd naar achteren gedrukt en doelman Gianluigi Donnarumma moest constant bij de les blijven: zeker toen de bezoekers ook nog eens met een man minder kwamen te staan. Een gele kaart voor Tonali, na een overtreding op Artur Ionita, werd door optreden van de VAR veranderd in een rode.

Milan wist dat het de borst kon natmaken voor de tweede helft en Rafael Leão zorgde er met zijn individuele klasse voor dat zijn ploeg weer even opgelucht kon ademhalen. Hij kwam dankzij zijn snelheid eerder bij de bal dan de ver uit zijn doel gekomen Benevento-keeper Lorenzo Montipo, die met een prachtige boogbal werd geklopt door de Milan-aanvaller.

Ook nu was Milan nog niet in veilige haven. Benevento bleef maar aanvallen en kreeg een strafschop, na een overtreding van Rade Krunic op Pasquale Schiattarella. Gianluca Caprari was de aanwezen man om de spanning weer terug te brengen, maar schoot naast, waardoor Milan zijn marge van twee behield. De bezoekers hielden met een man minder knap stand (Hakan Calhanoglu en Kessié raakten zelfs nog het aluminium) en zijn Internazionale weer voorbij op de ranglijst.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.