Hattrickheld Martínez en fenomeen Lukaku helpen Inter aan kop

Reacties

Internazionale heeft in de eerste wedstrijd van het kalenderjaar geen fout gemaakt tegen laagvlieger Crotone. Spitsen Lautaro Martínez en Romelu Lukaku hadden het vizier direct op scherp staan.

Hattrickheld Martínez en fenomeen Lukaku helpen Inter aan kop
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
6 - 2
Crotone
Crotone

Martínez had dit seizoen pas zes competitiedoelpunten achter zijn naam staan, maar kon tegen Crotone aan zijn statistieken werken. De Argentijn maakte zijn eerste hattrick in Italiaanse dienst en was daarmee de grote man bij i Nerazzurri, waar topscorer Lukaku ook een doelpuntje meepikte. Hij scoorde op kenmerkende wijze: de beresterke Belg wist een lange bal van achteruit onder controle te krijgen en worstelde zich langs Alessandro Bastoni. Op deze manier is Lukaku simpelweg niet te houden en dat bleek ook nu wel weer. De spits bleef na zijn gewonnen persoonlijke duel koel in de afronding.

Met zijn twaalfde competitietreffer van dit seizoen bereikte Lukaku een fraaie mijlpaal. De aanvaller staat nu al op vijftig doelpunten voor de Italiaanse topclub, in pas zijn zeventigste wedstrijd voor Inter. Dat Lukaku zich een kwartier voor tijd moest laten vervangen met een vermoedelijke bovenbeenblessure was dan ook een behoorlijke smet op de zege van Inter, die ruim uitviel, maar moeizaam tot stand kwam.

Achterstand
Inter had het in de eerste helft erg lastig met Crotone, waar Ajax-huurling Lisandro Magallán op de bank begon, en kwam na een ingestudeerde corner zelfs op achterstand. Op aangeven van Lukaku schoot Martínez de gelijkmaker binnen en een eigen goal van Luca Marrone zorgde hierna voor een voorsprong voor Inter. Even leek het erop dat Martínez dit doelpunt maakte, maar daar bleek na het bestuderen van de beelden geen sprake van.

Crotone vocht zich nog voor de onderbreking weer terug, met een benutte penalty van Vladimir Golemic. Zo moest Inter, met Stefan de Vrij in de basis, voor de tweede helft nog vol aan de bak. De titelkandidaat deed na rust wat er gedaan moest worden en via doelpunten van Martínez (twee), Lukaku en Achraf Hakimi werd er gebouwd aan een ruime overwinning. Inter staat nu bovenaan in de Serie A, maar kan later deze zondag weer worden ingehaald door buurman AC Milan.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.