Zelfs Ferguson kwam niet in de buurt van stokoud record dat lonkt voor Solskjaer

Reacties

Als Ole Gunnar Solskjaer zondag met Manchester United wint van Tottenham Hotspur is hij de coach met de beste start in dienst van The Red Devils. Solskjaer staat nu nog met vijf gewonnen wedstrijden op gelijke hoogte met clublegende Sir Matt Busby.

Zelfs Ferguson kwam niet in de buurt van stokoud record dat lonkt voor Solskjaer

Een record van liefst 73 jaar oud staat op het punt verbroken te worden bij Manchester United. Busby won in het seizoen 1946/1947 de eerste vijf wedstrijden als coach van The Red Devils. Al die jaren was er geen coach, ook Sir Alex Ferguson niet, die dezelfde vliegende start kende op Old Trafford. Tot nu: Ole Gunnar Solskjaer is de naam.

De 45-jarige Noor nam in december als caretaker de taken over van de ontslagen José Mourinho en bond vervolgens Cardiff City (5-1), Huddersfield Town (3-1), Bournemouth (4-1), Newcastle United (2-0) én Reading (2-0) aan de zegekar. Zondag wacht de eerste échte test op Wembley tegen de nummer drie van de Premier League: Tottenham Hotspur.

Waar Solskjaer met vijf driepunters nu nog het record moet delen met Busby, daar schrapt hij bij winst op zondag de naam van Busby wat betreft dit record definitief uit de boeken. 'Het maakt me niet uit', zei Solskjaer in aanloop naar het duel met Spurs. 'Misschien dat ik over twintig jaar terug kan kijken op welke records ik dan ook heb, maar nu ben ik daar niet mee bezig.'

Door de vier competitieoverwinningen op rij (tegen Reading was in het toernooi om de FA Cup) is Manchester United drie punten verwijderd van Arsenal, dat vijfde staat. Het verschil met Spurs kan zondag bij winst worden verkleind tot zeven punten. Solskjaer is naar eigen zeggen echter niet bezig met de ranglijst. 'Ik ga niet zeggen dat de top vier onze doelstelling is. Ons doel is vooral een manier van spelen. En die leidt ons naar waar we horen. De uitwedstrijd tegen Tottenham is een behoorlijke test.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.