Solskjaer complimenteus richting Chong: 'Hij kreeg het publiek lekker mee'

Reacties

Tahith Chong maakte zaterdag zijn officiële debuut voor Manchester United, drie jaar nadat hij de jeugdopleiding van Feyenoord verliet voor Engeland. In de tweede helft mocht de Nederlander tegen Reading (2-0) invallen voor Juan Mata en dat deed hij naar behoren, zag Ole Gunnar Solskjaer.

Solskjaer complimenteus richting Chong: 'Hij kreeg het publiek lekker mee'

Solskjaer bracht Chong met nog een half uur te gaan binnen de lijnen. 'Hij had twee, drie goede momenten, zoals je verwacht van iemand op die leeftijd', zegt Solskjaer. 'Hij was niet meteen heel dominant aanwezig, maar dat lukt niemand in zijn eerste wedstrijd', aldus de Noorse interim-trainer van Manchester United.

Solskjaer zag dat de fans op Old Trafford positief reageerden op de entree van de negentienjarige Chong. 'Hij kreeg het publiek lekker mee en liet ze een paar keer een glimp zien van zijn ware kunnen. Zoals hij dat op de trainingen ook heeft laten zien. De wedstrijd zat er ook nog niet op toen hij inviel, het was 2-0 en we moesten er nog voor blijven gaan. Het stond niet al 4-0, waarbij een invalbeurt eigenlijk vooral een feestje is.'

De kop is er nu af voor Chong, die onder leiding van José Mourinho niet in de gelegenheid werd gesteld om zijn eerste minuten te maken. Solskjaer heeft de Nederlander zijn vuurdoop bezorgd en kan nu gaan nadenken over meer speeltijd voor Chong bij Manchester United. Of dat ook gaat gebeuren is afwachten. 'Ik denk dat deze wedstrijd hem nog heel lang bijblijft', aldus Solskjaer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.