Zelfs civiele straf dreigt voor Rubiales

Reacties

Het Spaans Openbaar Ministerie (OM) is een onderzoek gestart naar de kus van Luis Rubiales aan speelster Jennifer Hermoso. Door zijn 'daad waar niet mee was ingestemd', dreigt een civiele straf voor Rubiales.

Zelfs civiele straf dreigt voor Rubiales

Nadat de voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF) Rubiales wereldkampioene Hermoso in het openbaar een kus op de mond gaf, ontvouwde zich een ware rel. Diverse speelsters eisen zijn vertrek, Spaanse stafleden stapten massaal op en de Spaanse voetbalbond ligt in de clinch met de UEFA.

Rubiales werd zaterdag geschorst door het bestuursorgaan van de FIFA, maar ook een civiele straf is niet ondenkbaar. Het Spaans OM is een onderzoek gestart naar mogelijk seksueel misbruik van Rubiales. De reden hiervoor is dat 'met de seksuele daad niet was ingestemd'.

Eerder had de Spaanse regering het Spaanse Sporttribunaal (TAD) gevraagd om Rubiales te schorsen. Daar was de RFEF niet van gediend, waardoor de Spaanse voetbalbond heeft gedreigd uit de UEFA te stappen vanwege 'overheidsinmenging'. Sky Sports meldt dat de UEFA een verzoek van de RFEF heeft afgewezen om zichzelf te laten schorsen en alle Spaanse clubs uit de Europese toernooien te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.