'Spaanse voetbalbond dreigt met terugtrekking uit UEFA na schorsing Rubiales'

Reacties

De soap rondom Luis Rubiales is voorlopig nog niet ten einde. De Spaanse voetbalbond (RFEF) heeft bij de UEFA gedreigd uit de UEFA te stappen vanwege 'overheidsinmenging'.

'Spaanse voetbalbond dreigt met terugtrekking uit UEFA na schorsing Rubiales'
© Pro Shots

Meerdere Spaanse media claimen dat Andreu Camps, de secretaris-generaal van de Spaanse voetbalbond, de UEFA een brief heeft gestuurd. Daarin zou hij hebben gedreigd de Spaanse clubs uit Europa te halen als voorzitter Luis Rubiales wordt gestraft. Bij de bond wordt er verontwaardigd gereageerd op inmenging van de Spaanse regering. Leden van die regering worden ervan beschuldigd zich actief in te zetten voor een ontslag van de 46-jarige Rubiales. De tuchtcommissie van de FIFA schorste Rubiales en legde hem een contactverbod op.

De RFEF opende eerder het vuur op Jennifer Hermoso, de speelster van Spanje die door Rubiales gekust werd. 'Het bewijs is overduidelijk, de voorzitter heeft niet gelogen', klonk het in een statement. De bond schreef dat zij er samen met Rubiales alles aan zal doen om te bewijzen dat Hermoso leugens heeft verspreid en dat er juridische stappen zullen worden ondernomen naar aanleiding van het statement van Hermoso en de Spaanse spelersvakbond.

Hongerstaking
Ondertussen is de moeder van Rubiales in hongerstaking gegaan in een Spaanse kerk vanwege 'de onmenselijke en bloeddorstige jacht' die er volgens haar op haar zoon wordt gemaakt. 'Waarom is men zo wreed? Mijn jongen is niet in staat om iemand kwaad te doen', aldus de moeder.

Rubiales kreeg onlangs een schorsing opgelegd nadat hij Hermoso een kus op de mond gaf bij de ceremonie voor het winnen van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De kus zou de druppel zijn geweest die de emmer deed overlopen in een opeenstapeling van incidenten rond Rubiales. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.