Zeldzaam slecht Arsenal: Arteta verdedigt onder vuur liggende eigenaar

Reacties

Even hadden de Arsenal-fans weer iets om trots op te zijn, dinsdagavond werden ze weer om de oren geslagen met allerlei negatieve statistieken. Voorafgaand aan de nederlaag bij Aston Villa was al blijk gegeven van die frustraties.

Zeldzaam slecht Arsenal: Arteta verdedigt onder vuur liggende eigenaar
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Voor aanvang van het duel vloog er een vliegtuigje over het stadion in Birmingham. 'Back Arteta, Kroenke out', was de tekst op het spandoek dat erachter hing. De Amerikaanse eigenaar Stan Kroenke wordt immers verweten niet te willen investeren in nieuwe spelers voor Arsenal.

Het mislopen van Champions League-voetbal, en de daarbij behorende inkomsten, zorgt voor nog minder speelruimte voor The Gunners. De conclusie van dit seizoen is pijnlijk: voor het eerst sinds 1995 eindigt Arsenal buiten de topzes. Bovendien werd er voor het derde seizoen op rij minimaal tien keer verloren in de competitie. Tegen Villa werd niet één keer op doel geschoten.

De teleurstellingen ten spijt, Mikel Arteta wilde niets weten van de kritiek op de leiding. De Spanjaard liet na de nederlaag weten vol overgave achter Kroenke te staan. 'Ze zijn bezig met een prima plan. Ik voel volledige steun. We hebben nog wat tijd nodig. De fans moeten me geloven, anders zou ik het ook niet zeggen.'

Arteta doelde waarschijnlijk op het al dan niet binnenslepen van een Europa League-ticket. Winst in de FA Cup-finale tegen Chelsea zou Arsenal dat zo gewenste ticket en de broodnodige inkomsten opleveren. Als er verloren wordt van de stadsrivaal, zou het seizoen volledig mislukt zijn. Al is er ook dan nog een flinterdunne kans op Europees voetbal. Als een Engelse club de Europa League wint en niet in de topvier eindigt, is de achtste plek in Engeland goed voor een Europa League-startbewijs. Dan moet Arseal op de slotdag, Watford komt op bezoek, nog wel twee plekken klimmen.

Arteta zag dat Arsenal de prima resultaten tegen Liverpool (2-1 zege in de competitie) en Manchester City (2-0 in de halve finale) geen vervolg kon geven. 'Ook daar hebben we meer tijd voor nodig. En misschien was het moeheid, zowel in mentale als in fysieke zin', zo zocht hij naar een verklaring. 'Het zijn veeleisende weken geweest.'

De Arsenal-coach moet in ieder geval nog één keer het uiterste van zijn selectie vragen. Na Watford kan het vizier van The Gunners immers op de FA Cup-finale. En duidelijk is dus dat daar meer op het spel staat dan alleen de FA Cup-zege en de eer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.