Zeer effectief Nottingham schiet Arsenal te hulp tijdens offday Haaland

Manchester City heeft zaterdag bijzonder kostbare punten verspeeld in de titelstrijd met Arsenal. Tegen Nottingham Forest liet de formatie van manager Pep Guardiola zich kort voor tijd verrassen bij de enige doelpoging van de thuisploeg.

Nottingham Forest
1 - 1
Manchester City

Manchester City wist dat een zege op Nottingham noodzakelijk was om rivaal Arsenal weer te passeren aan kop van de Premier League. The Gunners, die woensdagavond de kraker verloren van City, wonnen eerder op de dag met pijn en moeite van Aston Villa. City, met Nathan Aké op de bank, ondervond op City Ground eigenlijk negentig minuten weinig hinder van Nottingham.

Het enorme veldoverwicht leverde voor rust alleen niet veel kansen op voor het doel van Keylor Navas. Toch gingen de gasten met een voorsprong de rust in. Nadat Rodri eerder nog met een kopbal gevaarlijk werd, was het Bernardo Silva die vlak voor de pauze de openingsgoal maakte. Na een afgeslagen corner legde Jack Grealish af op de Portugees, die van afstand heerlijk uithaalde: 0-1.

Missers Haaland
Nottingham kwam geen moment in de buurt van City-keeper Ederson en hoopte in de tweede helft met nog meer opportunisme voor wat meer dreiging te zorgen. Doordat Nottingham iets meer vooruit dacht, kwam er weer meer ruimte voorin bij City. Erling Haaland kreeg na ruim een uur twee opgelegde kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar de Noor raakte eerst de lat en schoot de bal daarna hoog over.

Niet lang daarna redde Navas knap op een vrije trap van Ilkay Gündogan. City leek de wedstrijd daarna alsnog rustig uit te willen spelen, maar kreeg het deksel op de neus in de slotfase. Nottingham kwam vijf minuten voor tijd uit het niets op gelijke hoogte. Invaller Chris Wood tikte een voorzet van Morgan Gibbs-White van dichtbij binnen. Het was de eerste serieuze kans van Nottingham voor het doel van Ederson. Die ene uitval van The Tricky Trees bleek voldoende om City veel pijn te doen in de titelstrijd met Arsenal.