Zeer bedrijvig RKC Waalwijk haalt Ngonge terug naar Nederland

Reacties

RKC Waalwijk is de laatste dagen bijzonder actief op de transfermarkt en heeft nu opnieuw beet. De Brabanders halen Club Brugge-spits Cyril Ngonge terug naar de Nederlandse velden.

Zeer bedrijvig RKC Waalwijk haalt Ngonge terug naar Nederland
© Pro Shots

Ngonge speelde vorig seizoen op huurbasis voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en gaat het nu bij RKC in de Eredivisie proberen. Het gaat om een definitieve transfer: de Belgische aanvaller heeft een driejarig contract getekend in het Mandemakers Stadion.

'Cyril is een jongen die we al een tijdje op de korrel hebben', zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC. 'Met zijn komst halen we onze gewenste aanvallende versterking in huis. Hij is snel, behendig en is iemand die continu voor dreiging weet te zorgen. We zijn dan ook erg blij dat we Cyril aan ons hebben kunnen binden.'

Ngonge is de tweede speler die Club Brugge deze zomer verruilt voor RKC. Eerder deze week maakte verdediger Ahmed Toub dezelfde stap. Na deze transfer legde RKC middenvelders Ayman Azhil (gehuurd van Bayer Leverkusen) en Vurnon Anita (was clubloos) vast en nu is daar dus Ngonge, als vierde nieuwkomer van deze week. In totaal staat de teller nu op acht aanwinsten voor RKC.

Voor Jong PSV speelde Ngonge 22 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was hij zeven keer trefzeker. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.