Zapata, Messi en Tagliafico: eindelijk rust voor marathonmannen

Reacties

Sommige trainers zullen het niet zo erg vinden dat hun Zuid-Amerikaanse spelers in deze interlandperiode thuisblijven. Vanwege het coronavirus werden de WK-kwalificatiewedstrijden daar uitgesteld, waardoor de spelers even kunnen genieten van wat rust. Enkele wereldtoppers hebben hier nogal behoefte aan.

Zapata, Messi en Tagliafico: eindelijk rust voor marathonmannen

Laten we eerst kijken naar de Eredivisie, waar Feyenoord besloot om Marco Senesi niet te laten afreizen naar het Olympisch elftal van Argentinië, dat in Japan twee oefenwedstrijden speelt. Ajax volgde dat voorbeeld en liet Lisandro Martínez niet gaan. Doordat de kwalificatieduels van de hoofdmacht niet doorgingen, bleef ook Nicolás Tagliafico thuis. David Neres en Antony komen niet in actie voor Brazilië.

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet andere spelers wel uitvliegen, bijvoorbeeld naar het Nederlands elftal en Jong Oranje, maar ook naar Servië (Dusan Tadic), Mexico (Edson Álvarez), Ghana (Mohammed Kudus) en Burkina Faso (Lassina Traoré). Vooral voor Tagliafico en Antony is het fijn om even rust te hebben. Zij speelden van de hierboven genoemde spelers de meeste wedstrijden, gevolgd door Feyenoorder Senesi. Ook Peruvianen Miguel Araujo en Sergio Peña hebben even geen interlandverplichtingen.

Speler Club Land Duels Speelminuten
Nicolás Tagliafico Ajax Argentinië 35 2866
Antony Ajax Brazilië 35 2260
Marcos Senesi Feyenoord Argentinië 34 3042
Lisandro Martínez Ajax Argentinië 31 1958
Miguel Araujo FC Emmen Peru 29 2603
Sergio Peña FC Emmen Peru 28 2464
David Neres Ajax Brazilië 28 1534

Bij de meeste Eredivisie-spelers valt de behoefte aan rust nog mee als we het vergelijken met spelers uit de grootste vijf competities van Europa. Lionel Messi bijvoorbeeld, die bij zowel Barcelona als Argentinië onmisbaar is. Had Ronald Koeman hem in de groepsfase van de Champions League en eind 2020 geen rust gegeven, dan had de aanvaller bovenaan het lijstje met meeste wedstrijden gestaan. Nu staat de teller op 41, net zo veel als Roberto Firmino, Lautaro Martínez en Luis Muriel. Messi heeft wel de meeste minuten gemaakt.

Wie minder minuten maakte, maar wel een wedstrijd meer achter zijn naam heeft staan, is Duván Zapata. De aanvaller van Atalanta Bergamo speelde 38 wedstrijden voor zijn club en ook nog vier interlands voor Colombia. Zapata miste bij Atalanta maar twee wedstrijden. Tegen Sampdoria was hij geblesseerd en in het bekertoernooi tegen Cagliari liet trainer Gian Piero Gasperini hem voor de verandering op de bank. Hij zou de komende dagen in actie komen tegen Brazilië en Paraguay, maar dat gaat dus niet door.

Speler Club Land Duels Speelminuten
Duván Zapata Atalanta Bergamo Colombia 42 2716
Lionel Messi Barcelona Argentinië 41 3652
Roberto Firmino Liverpool Brazilië 41 2906
Lautaro Martínez Internazionale Argentinië 41 2860
Luis Muriel Atalanta Bergamo Colombia 41 1832
Danilo Juventus Brazilië 40 3391
Lucas Ocampos Sevilla Argentinië 39 2821
Ederson Manchester City Brazilië 38 3420
Rodrigo Bentancur Juventus Uruguay 38 2632
Casemiro Real Madrid Brazilië 35 2986
Luis Suárez Atlético Madrid Uruguay 34 2679
Bekijk hier al onze video's
Meer WK Kwal. Zuid-Amerika
Meer over WK Kwal. Zuid-Amerika
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.