Zaniolo rookt vredespijp in open brief: 'Volledig ter beschikking van Roma'

Reacties

Nicolò Zaniolo heeft een open brief gestuurd aan de supporters van AS Roma. De Italiaan, die in mei vorig jaar de finale van de Conference League tegen Feyenoord besliste, wil de verstoorde verstandhouding met zijn club en de supporters herstellen.

Zaniolo rookt vredespijp in open brief: 'Volledig ter beschikking van Roma'
© Pro Shots

Zaniolo was één van de meest besproken spelers in de afgelopen transferperiode. De speler van AS Roma werd de hele maand met een vertrek in verband gebracht, bedankte eerst voor AFC Bournemouth, bedacht zich uiteindelijk, om daarna vanuit Engeland te horen dat zij geen interesse meer hadden. Zodoende bleef hij bij AS Roma, waar de supporters hem inmiddels redelijk zat zijn. Met een brief probeert Zaniolo de relatie nieuw leven inblazen.

'Er zijn de afgelopen weken veel dingen gezegd en geschreven die niet waar zijn. De toekomst is aan ons en ik stel me volledig ter beschikking van de Roma-familie. De supporters verwelkomden mij als één van hen toen ik een onbekende speler was. Ze gaven me vertrouwen, moed en liefde tijdens de donkere momenten van mijn blessures. In Tirana voelde het alsof ik hen met dat doelpunt had terugbetaald.'

De relaties zijn nu stevig verzuurd. Zaniolò weigerde te trainen, verkondigde meermaals te willen vertrekken en zette daarmee kwaad bloed bij ultra's van Roma, die ver over de schreef zouden zijn gegaan. 'Voor de eerste keer in mijn leven was ik bang, voor mezelf en voor mijn familie. Ik voelde me verlaten. Dit was me nog nooit gebeurd.' Zaniolo vluchtte 's nachts uit Rome naar het huis van zijn familie.

Als het aan de Italiaan zelf ligt, keert hij terug op het veld in het shirt van de Giallorossi. Het lijkt erop dat daar eerst nog heel wat water voor door de Tiber moet stromen: La Reppubblica meldde dat Zaniolo's plekje in de kleedkamer al verwijderd is. Roma speelt om 21:00 tegen Cremonese, zonder Zaniolo.

Spelersprofiel

N. Zaniolo


Geboortedatum:
2 juli 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Massa
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Aston Villa
Nationaal team:
Italië
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.