Zaniolo maakt dromen waar en treedt in voetsporen Del Piero en Inzaghi

Reacties

Het enige doelpunt in de Conference League-finale tussen AS Roma en Feyenoord werd gemaakt door Nicolò Zaniolo, die dolblij was met de Europese beker.

Zaniolo maakt dromen waar en treedt in voetsporen Del Piero en Inzaghi
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

'Ik ben zo blij, al sinds kinds af aan was het mijn droom om een trofee als deze te winnen', reageerde Zaniolo na de wedstrijd. Hij deelde een compliment uit aan de fans. 'Ze waren fantastisch en het is allemaal voor hen. Ik draag het doelpunt op aan mijn moeder, mijn vader, mijn grootouders, mijn zus en iedereen die mij heeft bijgestaan in moeilijke tijden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zaniolo doelt daarmee op het zware blessureleed van de afgelopen jaren. De 22-jarige Italiaan scheurde in januari 2020 eerst de voorste kruisband in zijn rechterknie af en amper hersteld, sloeg het noodlot opnieuw toe en scheurde hij in september tijdens een interland in en tegen Nederland de voorste kruisband van zijn linkerknie af. Het talent van AS Roma overwoog na die tweede blessure te stoppen met voetbal.

In het seizoen 2020/21 kwam Zaniolo geen enkele keer in actie voor AS Roma, maar in juli maakte hij zijn rentree. De finale van woensdagavond tegen Feyenoord was zijn veertigste wedstrijd van deze jaargang en Zaniolo kroonde zich tot matchwinner. Hij was de eerste Italiaan die in een Europese finale scoorde sinds Filippo Inzaghi in 2007 en de jongste (22 jaar, 327 dagen) sinds Alessandro Del Piero in 1997 (22 jaar, 200 dagen).

Bekijk hier al onze video's
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Meer N. Zaniolo
Meer over N. Zaniolo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.