Zakelijk AZ pakt de punten bij Sparta

AZ had het een helft te stellen met Sparta Rotterdam, maar na rust zorgde een tempoversnelling ervoor dat de Alkmaarders de punten pakten op Het Kasteel: 0-2.

AZ sprankelde niet in Rotterdam, het speelde eerder zakelijk. Sparta was hierdoor allesbehalve kansloos tegen de ploeg van coach Louis van Gaal, maar de thuisploeg slaagde er niet in de handvol goede kansen in een treffer om te zetten. Zo was Jason Oost voor rust een paar keer erg gevaarlijk en waren Anthony Obodai en Haris Medunjanin in de tweede helft dicht bij een treffer, maar zij stuitten op keeper Joey Didulica.

AZ scoorde wel. Na de moeizame eerste helft gooiden de bezoekers het tempo in het begin van de tweede helft omhoog en dat had direct een doelpunt tot gevolg. Grétar Steinsson kopte in de 55ste minuut de 0-1 binnen na een vrije trap van Simon Cziommer. Een kwartier voor tijd besliste AZ het duel. Tim de Cler stuurde Moussa Dembélé weg, Simon Cziommer maakte een overstapje en Danny Koevermans rondde koeltjes af.

Door de zege in Spangen blijft AZ in het spoor van koploper Ajax, dat een voorsprong van één punt heeft op de Alkmaarse club. Sparta deelt de laatste plaats met ADO Den Haag, dat net als de mannen van trainer Wiljan Vloet slechts een puntje heeft vergaard.