Zahavi kondigt vertrek bij PSV aan: 'Onze tijd hier zit erop'

Reacties

Eran Zahavi laat PSV na twee jaar achter zich. De aanvaller heeft woensdag laten weten dat in onderling overleg met de club is besloten om de samenwerking na dit seizoen te beëindigen.

Zahavi kondigt vertrek bij PSV aan: 'Onze tijd hier zit erop'
© Pro Shots

Zahavi beschikt over een aflopend contract, dat door PSV formeel werd opgezegd. Het was al de verwachting dat er geen nieuwe verbintenis zou komen voor de 34-jarige spits, met een salaris van drie miljoen euro per jaar (inclusief tekengeld) een van de grootverdieners binnen de selectie. Nu heeft Zahavi bevestigd dat het einde van zijn dienstverband in Eindhoven inderdaad in zicht is.

'Onderling is besloten dat dit het juiste moment is om te vertrekken', vertelt Zahavi aan Omroep Brabant. 'Ik heb een geweldige tijd hier gehad. Ik hou van deze club. Natuurlijk waren er ups en downs, maar ik ga de mooie dingen herinneren. De bekerfinale was de mooiste herinnering. Dat moment ga ik mijn hele leven koesteren.'

Zahavi vertelt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. 'Maar ik vertrek ook vanwege mijn familie. Wij zijn toe aan een nieuwe plek', zegt de spits. Bij de woning van Zahavi in Amsterdam werd twee keer ingebroken. 'Natuurlijk zijn er in de afgelopen twee jaar dingen gebeurd. Die waren moeilijk. Maar het is tijd om door te gaan. Onze tijd hier zit erop', aldus de aanvaller.

Zahavi speelde tot dusver 76 wedstrijden voor PSV en was daarin 35 keer trefzeker. Hij hoopt afscheid te kunnen nemen met een landstitel: PSV speelt dit seizoen nog drie wedstrijden en heeft een achterstand van vier punten op koploper Ajax. Zondag nemen de Eindhovenaren het in De Kuip op tegen Feyenoord.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.