Zahavi houdt gedachten over verliezen van basisplek voor zichzelf

Roger Schmidt koos voor het thuisduel met FC Kopenhagen in eerste instantie voor een systeem zonder een echte spits en dat betekende dat Eran Zahavi op de bank moest plaatsnemen. Met de Israëliër binnen de lijnen vocht PSV zich na rust nog terug van een 1-3 achterstand: 4-4.

PSV
PSV
4 - 4
FC Kopenhagen

Na afloop kreeg Zahavi uiteraard de vraag of PSV niet gewoon met een spits (lees: Zahavi) had moeten beginnen. De aanvaller weigerde echter om Schmidt te bekritiseren.

'Ik wil niet ingaan op de beslissingen van de trainer', zei Zahavi tegen ESPN. 'Cody maakte een mooi doelpunt als spits. Na afloop is het altijd makkelijk om te zeggen wat er niet goed ging. Ik denk dat in de tweede helft gewoon de spirit veranderde: we hebben alles gegeven om ons terug te vechten. Nu moeten we volgende week winnen in Kopenhagen.'

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, weet ook Zahavi. 'Kopenhagen is een goede tegenstander. Dat wisten we al en hebben we nu ook gezien', aldus de aanvaller. 'Aan de ene kant is dit resultaat teleurstellend, want een thuiswedstrijd wil je altijd winnen. Maar na een eerste helft waarin je met 1-3 achter staat… Het was echt een gekke wedstrijd. Het is in ieder geval altijd leuk om veel doelpunten te zien.'