Zaha voorkomt volgende verrassing op Afrika Cup

Reacties

Ivoorkust in er maandagavond in geslaagd de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup te bereiken. In een weinig verheffende wedstrijd was het land te sterk voor Mali.

Zaha voorkomt volgende verrassing op Afrika Cup
Mali
Mali
0 - 1
Ivoorkust
Ivoorkust

Mali en het Ivoorkust van basisspeler Wilfried Kanon (ADO Den Haag) maakten er bepaald geen spektakelstuk van in het Suez Stadium. In een grotendeels leeg stadion, waar de vuvuzela's desondanks duidelijk hoorbaar waren, had Ivoorkust het betere van het spel, maar werd Mali zo nu en dan gevaarlijk door het optreden van de bepaald niet betrouwbare Ivoriaanse doelman Sylvain Gbohouo.

Jonathan Kodjia kreeg de eerste écht grote kans van de wedstrijd. De spits van Aston Villa faalde echter oog in oog met doelman Djigui Diarra. Uitgerekend Wilfried Zaha, die een zeer ongelukkige wedstrijd speelde, zorgde een kwartier voor tijd voor grote opluchting bij Ivoorkust. De sterspeler van Crystal Palace schoot raak na goed doorkoppen van Kodjia: 0-1.

Het doelpunt van Zaha bleek voldoende voor een plek in de kwartfinale, ook omdat Mali er wederom niet in slaagde gegrabbel van Gbohouo af te straffen. Zo plaatste Ivoorkust, na de uitschakeling van Egypte en Marokko een van de favorieten voor de eindwinst, zich met pijn en moeite voor de kwartfinale van het toernooi om de Afrika Cup. Daarin is Algerije, een andere favoriet, de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.