Younes ook bij Duitsland op een zijspoor

Reacties

Amin Younes is niet opgeroepen voor de oefenduels van Duitsland met Spanje en Brazilië. Bondscoach Joachim Löw laat de verbannen Ajax-aanvaller links liggen.

Younes ook bij Duitsland op een zijspoor

Löw had Younes in november - mede doordat wat vaste internationals rust kregen - opgeroepen voor twee vriendschappelijke interlands, die vanwege knieproblemen aan de aanvaller voorbijgingen. Een zesde interland zit er voorlopig niet in voor de 24-jarige Ajacied. In de 26-koppige Duitse selectie voor de komende oefenduels ontbreekt zijn naam.

De absentie kan niet helemaal los worden gezien van de problemen van Younes bij Ajax. De aanvaller zag een tussentijdse transfer naar Napoli afketsen, waarna hij zich weer in Amsterdam meldde. Trainer Erik ten Hag gaf de voorkeur vervolgens aan Justin Kluivert en David Neres als buitenspelers, zodat Younes genoegen moet nemen met de rol van invalkracht.

Afgelopen zondag zag de Duitser het echter niet zitten om in de slotfase binnen de lijnen te komen. Die weigering was tegen het zere been van Ten Hag, die Younes voor twee weken naar de beloftes verbande. Het WK is daarom voor Younes heel ver weg. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.