Ten Hag zet Younes uit Ajax-selectie

Reacties

Amin Younes is voor twee weken teruggezet naar Jong Ajax. De aanvaller weigerde zondag in het duel met SC Heerenveen (4-1 zege) in te vallen voor de hoofdmacht.

Ten Hag zet Younes uit Ajax-selectie

De Amsterdammers melden op de clubsite dat de maatregel maandagochtend is meegedeeld door trainer Erik ten Hag aan Younes. De komende weken traint de Duitser mee met de beloften.

Younes, die vorige week nog verdienstelijk inviel in het uitduel met Vitesse, werd zondag vlak voor tijd door Ten Hag gemaand om in te vallen. De trainer wilde de Duits international belonen voor zijn goede trainingsweek, maar Younes zag dat niet zitten.

De vleugelaanvaller kent een turbulent seizoen en is al langere tijd ontevreden. Afgelopen zomer aasde hij op een transfer, maar Ajax wilde hem niet laten gaan. Het zorgde voor een troebele relatie tussen Younes en directeur spelerszaken Marc Overmars, waarbij ook de bepalingen in zijn contract voor het nodige wantrouwen zorgde. Younes is na dit seizoen transfervrij, waarbij Ajax langere tijd dacht dat er van een optie sprake was.

Afgelopen winter kreeg Younes alsnog zijn transfer. Ajax bereikte een akkoord met Napoli en de Duitser reisde af naar Italië. Op het laatste moment ketste de overgang om persoonlijke redenen af, waarna Ten Hag na een goed gesprek met Younes de aanvaller weer in zijn selectie opnam. De verwachting is dat Younes komende zomer alsnog naar de nummer twee van de Serie A verkast.

'Younes en Ten Hag hebben dit niet handig gespeeld bij Ajax'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ziyech nam Ajax bij de hand tegen Heerenveen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.