Yilmaz rijt oude Nederlandse wond open in afscheidsspeech

Reacties

Burak Yilmaz heeft tijdens zijn afscheidspersconferentie een oude Nederlandse wond opengereten. De aanvaller blikte terug op zijn interlandcarrière met het Turkse elftal en noemde zijn hattrick tegen Oranje het mooiste moment uit zijn interlandloopbaan.

Yilmaz rijt oude Nederlandse wond open in afscheidsspeech
© Pro Shots

Op een speciale persconferentie maakte de spits bekend zijn voetballoopbaan te beëindigen. Zijn afscheid had hij liever anders aangekondigd, maar zijn laatste periode bij Fortuna Sittard liep uit op een teleurstelling. 'Gisteren nam een van de grootste spelers ter wereld afscheid van het voetbal', doelde Yilmaz op Zlatan Ibrahimovic. 'Ik had ook graag op die manier afscheid genomen van het voetbal, maar dat geluk heb ik niet.'

Yilmaz tekende afgelopen zomer een contract voor vijf seizoenen in Sittard, maar ziet na één seizoen af van een langere samenwerking. 'Ik heb getekend voor en vijfjarig project. Ik zou daar ook beginnen met mijn ontwikkeling als jeugdtrainer. Maar we merkten dat we niet op één lijn zaten.' De Turk benadrukte nog altijd een trainerscarrière te ambiëren, maar zag het niet zitten om dat bij Fortuna op te starten.

Mooiste interlandmoment
Hoewel Yilmaz niet het afscheid kreeg dat hij graag gewild had, is hij toch trots op de carrière die hij heeft gehad. 'Ik denk dat een voetballeven als dit, voor ieder kind een droom is. Ik heb gewerkt met de beste coaches van Europa. Dat maakt me trots en blij.' Yilmaz kwam tot meer dan vierhonderd wedstrijden in het profvoetbal, waarin hij in totaal ruim tweehonderdvijftig doelpunten maakte.

Vooral op zijn interlandloopbaan voor Turkije is hij trots. Yilmaz speelde 77 interlands, waarin hij liefst 31 keer scoorde. Desgevraagd noemt Yilmaz het mooiste moment uit zijn interlandperiode. 'Ik was heel erg blij toen ik een hattrick maakte tegen Nederland. Die wedstrijd zal ik nooit vergeten.' In 2021 maakte hij drie treffers in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje. Nederland begon die reeks dramatisch, maar plaatste zich later alsnog voor het WK in Qatar.

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Yılmaz
Meer over B. Yılmaz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.