Xavi zet daags voor CL-clash licht op groen voor De Jong

Reacties

Frenkie de Jong is klaar om woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain zijn rentree te maken. Dat heeft Xavi aangegeven op de persconferentie voor de wedstrijd in de kwartfinale.

Xavi zet daags voor CL-clash licht op groen voor De Jong
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 3
Barcelona
Barcelona

De Jong kwam op 3 maart voor het laatst in actie voor Barcelona en stond in de weken daarna aan de kant met een enkelblessure. De 26-jarige spelmaker is weer aangesloten bij de selectie en reisde mee naar Parijs. Xavi werd dinsdagavond gevraagd hoe fit de Nederlander momenteel is. 'Alle spelers die meegereisd zijn, zijn beschikbaar', luidde het positieve antwoord.

De coach van Barcelona gaf aan dat hij nog moet gaan beslissen hoe de basisploeg er exact uit gaat zien. Er lijkt sowieso een belangrijke rol weggelegd voor Ilkay Gündogan. 'Hij is belangrijk om de duels te gaan winnen op het middenveld. De teams van Luis Enrique spelen altijd met veel intensiteit. Het zal een wedstrijd worden waarin het voor ons lastig is om de bal te hebben op de helft van de tegenstander. We moeten zo veel zaken onder controle zien te houden', zei Xavi, die met Luis Enrique natuurlijk een oude bekende treft.

In het laatste seizoen van Xavi als speler in Camp Nou was Luis Enrique de hoofdcoach. De oud-middenvelder bewaart goede herinneringen aan zijn samenwerking met de huidige trainer van PSG. Xavi: 'De start was lastig, maar het einde was zoals in een film. We wonnen de treble en ik kon de Champions League-trofee omhoogtillen als captain. Onze relatie was erg goed. Ik denk met trots aan die periode terug.'

Spaanse media waren benieuwd naar de reactie van Xavi op de opmerkingen die Luis Enrique maakte op weg naar de confrontatie van woensdagavond. Laatstgenoemde zei dat hij meer dan Xavi een echte uitdrager was van typische Barcelona-stijl. Xavi reageerde kalm op die steek: 'Ik heb de opmerkingen gezien. Het is Luis Enrique, jullie kennen hem. Ik heb veel respect voor hem. We streven allebei naar hetzelfde. Late we zeggen dat Luis Enrique, Pep Guardiola, Mikel Arteta en ik allemaal het Barcelona-DNA hebben. Morgen zijn we met onze teams uit op hetzelfde: de bal hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.