'Xavi wil na Dani Alves nog een oude bekende terughalen bij Barça'

Reacties

Achtenhalf jaar na zijn vertrek wordt Thiago Alcântara in verband gebracht met een terugkeer bij Barcelona. Trainer Xavi Hernández zou de dertigjarige middenvelder graag willen hebben.

'Xavi wil na Dani Alves nog een oude bekende terughalen bij Barça'
© imago

Thiago genoot zijn opleiding bij Barcelona en werd daar beschouwd als de erfgenaam van Xavi in de hoofdmacht. Hij moest daarvoor wel veel geduld hebben, want met Xavi, Andrés Iniesta en Sergio Busquets was het middenveld van de Catalanen voortreffelijk bezet.

Pep Guardiola kende echter geen enkele twijfel over de kwaliteiten van Thiago en toen hij zich verbond aan Bayern München, profiteerde hij van de contractsituatie van de middenvelder in Camp Nou. Voor 'slechts' 25 miljoen euro maakte Thiago de overstap naar München.

Nu lonkt mogelijk een terugkeer. In Portugese media dook op dat Barcelona navraag had gedaan over de situatie van Thiago bij Liverpool. Daar had de Spaanse international de laatste weken last van een kuitblessure, maar ook toen hij helemaal fit was, was Thiago lang niet altijd zeker van een basisplaats. Bij de start van het seizoen gaf manager Jürgen Klopp op zijn middenveld de voorkeur aan de achttienjarige Harvey Elliott als kompaan van Fabinho en Jordan Henderson.

Ook Spaanse en Engelse media berichten nu over de interesse van Barça in Thiago. De middenvelder, die op Anfield nog een contract tot medio 2024 heeft, zou zelf ook wel oren hebben naar een rentree bij de club waar hij precies honderd officiële wedstrijden voor speelde. Hoe Barcelona de komst van Thiago financieel voor elkaar wil krijgen, is niet duidelijk.

Xavi kent Thiago nog goed van hun gezamenlijke tijd als speler in Camp Nou en zou bij voorzitter Joan Laporta al hebben aangedrongen op de komst van de middenvelder. De komst van Thiago zou overigens geen goed nieuws zijn voor Frenkie de Jong, die met Sergio Busquets en talenten Pedri, Gavi en Nico González al behoorlijk wat concurrentie heeft op het Barça-middenveld.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.