Xavi spaart herstelde De Jong: Gavi krijgt opnieuw de voorkeur

Reacties

Frenkie de Jong begint donderdagavond op de bank in het Europa League-duel van Barcelona met Eintracht Frankfurt. De Nederlander was deze week ziek en moet voorrang verlenen aan Gavi.

Xavi spaart herstelde De Jong: Gavi krijgt opnieuw de voorkeur
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 3
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Tijdens het heenduel in de kwartfinale van de Europa League (1-1) moest De Jong ook al toezien dat Gavi in de basis startte, al was dat toen nog op sportieve gronden. Dat dat nu opnieuw gebeurt, komt doordat De Jong deze week ziek was. Dat vertelde trainer Xavi in aanloop naar de return bij Movistar. 

Zondag verscheen de Oranje-international wel nog aan de aftrap in het competitieduel met Levante (2-3), maar nu staat de zeventienjarige Spanjaard weer in de basis. Pedri en Sergio Busquets maken het middenveld compleet.

Zo treedt Barcelona zonder Nederlanders aan in Camp Nou. Memphis Depay maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie en zit op de bank, net als Luuk de Jong. Gerard Piqué ontbreekt ook in de basis. Het was twijfelachtig of de 35-jarige verdediger op tijd fit was. Dat blijkt niet zo te zijn. Eric García en Ronald Araújo vormen het centrum van de defensie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.