Xavi Simons straalt bij Leipzig: 'Daar droomde ik als jonge jongen al van'

Reacties

Xavi Simons speelde dinsdagavond een prominente rol bij de zege van RB Leipzig op Rode Ster Belgrado. De Duitsers zijn daardoor geplaatst voor de volgende ronde in de Champions League, tot groot genoegen van Simons.

Xavi Simons straalt bij Leipzig: 'Daar droomde ik als jonge jongen al van'
© Ziggo Sport
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado
1 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Simons was na acht minuten verantwoordelijk voor de openingsgoal in Stadion Rajko Mitic. In de eerste confrontatie met Rode Ster was de Oranje-international ook al trefzeker. Loïs Openda maakte de tweede treffer voor de huidige nummer vijf in de Bundesliga, die net als Manchester City in Groep G na vier duels al zeker is van de knock-outfase.

Volgens Simons was het geen eenvoudige avond voor Leipzig in Belgrado. 'De omstandigheden waren heel zwaar, ook door hun fanatieke fans. Met hen hebben we al kennisgemaakt bij onze thuiswedstrijd', zei de ex-PSV'er na de overwinning. 'De sfeer in het stadion was indrukwekkend, maar we hebben ons huiswerk weer goed gedaan en zijn door naar de volgende ronde.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De huurling van Paris Saint-Germain kijkt uit naar het vervolg in de Champions League. 'Ik wil mezelf op het hoogste niveau laten zien en mezelf met de beste spelers van de wereld meten. Daar droomde ik als jonge jongen al van. Daarom ben ik ook naar Leipzig gekomen. Ik mezelf hier blijven verbeteren', vertelde Simons, die dit seizoen op twee goals in de Champions League staat en drie in de Bundesliga. Hij was in zeventien officiële duels ook goed voor zeven assists.

Compliment
Voormalig assistent-bondscoach Danny Blind toonde zich als analist bij Ziggo Sport onder de indruk van de ontwikkeling van Simons, die met het Nederlands elftal actief was op het WK in Qatar. 'Ik denk dat Xavi een goede keuze heeft gemaakt om naar Leipzig te gaan. Ook vanwege de manier waarop zij graag willen spelen, vaak met een dubbele '10'. Dan heeft Xavi altijd mogelijkheden om veel aan de bal te komen. We kennen zijn kwaliteiten vanuit de Eredivisie en nu laat hij ook op een hoger niveau zien dat hij rendement heeft met goals en assists. Xavi is een goede speler en hopelijk binnenkort ook belangrijk voor Oranje.'

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
6
0
0
18-7
+11
18
2
RB Leipzig
6
4
0
2
13-10
+3
12
3
BSC Young Boys
6
1
1
4
7-13
-6
4
4
Rode Ster Belgrado
6
0
1
5
7-15
-8
1
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.