Xavi schept duidelijkheid na geruzie om penalty: 'Er is een volgorde'

Reacties

Ferran Torres en Ansu Fati baarden zondag tijdens het competitieduel van Barcelona met Valencia (1-0) opzien door openlijk te ruziën over wie de penalty mocht nemen. Het moment wordt breed uitgemeten in Spaanse media.

Xavi schept duidelijkheid na geruzie om penalty: 'Er is een volgorde'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Valencia
Valencia

Barça kreeg tien minuten na rust een uitgelezen kans om op 2-0 te komen, toen de bal op de stip ging wegens hands van Valencia-verdediger Hugo Guillamón. Bij afwezigheid van de geblesseerde Robert Lewandowski meldde Ferran Torres zich vrijwel direct om de bal te nemen, maar Ansu Fati bemoeide zich er ook nadrukkelijk mee en verzocht zijn ploeggenoot meerdere malen om de penalty te mogen nemen. Uiteindelijk moest Raphinha hem weghalen om een einde te maken aan het geruzie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop verklaarde trainer Xavi, die door een schorsing op de tribune moest plaatsnemen in Camp Nou, dat Ferran Torres (foto) was aangewezen als eerste nemer. 'Er is een volgorde die we communiceren aan de spelers, Ferran stond bovenaan die lijst', zei de Barcelona-coach in gesprek met Spaanse media. Ansu Fati hield zich dus niet aan de afgesproken volgorde. Xavi: 'Het is oké om ambitie en verlangen te tonen en de verantwoordelijkheid op je te willen nemen, maar we hebben een volgorde.'

Dat Fati zich zo nadrukkelijk bemoeide met de penalty terwijl hij niet de aangewezen nemer was, komt hem in Spaanse media op kritiek te staan. Zo signaleert Marca dat er de laatste tijd maar schrikbarend weinig lukt bij de twintigjarige aanvaller. 'Hij komt niet in het spel voor, hij maakt zijn kansen niet af, wat is er aan de hand met Ansu? Zelfs nu Lewandowski ontbreekt, pakt hij zijn kans niet', aldus de Madrileense sportkrant, die kopt dat Fati nu geen penalty's meer mag nemen bij Barcelona.

Ook Sport signaleerde dat Ansu Fati geen gelukkig optreden kende. Zo raakte hij vlak na de breed uitgemeten penaltyruzie de paal en werd hij naar de kant gehaald toen Ronald Araujo rood kreeg wegens het vasthouden van de doorgebroken Hugo Duro. Met tien man trok Barça de 1-0 zege vervolgens over de streep. 'Door het gebrek aan effectiviteit moesten we tot het einde lijden, zeker na de rode kaart voor Ronald', zag Xavi. 'We hadden de 2-0 moeten maken, dit is ons dit seizoen al te vaak overkomen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
6
Real Betis Sevilla
38
17
9
12
46-41
+5
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.