Xavi kwaad na deceptie Barça: 'Wij horen niet thuis in de Europa League'

Reacties

Dat Barcelona de groepsfase van de Champions League niet heeft overleefd doet trainer Xavi veel pijn. De voormalig Barça-captain was vol emotie na de nederlaag bij Bayern München.

Xavi kwaad na deceptie Barça: 'Wij horen niet thuis in de Europa League'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 0
Barcelona
Barcelona

'Ik heb de spelers verteld dat vandaag een nieuw begin voor ons moet zijn, een keerpunt. We kunnen het ons echt niet veroorloven om in de Europa League te spelen', zei Xavi tegen Spaanse media. 'Ik ben boos omdat dit nu realiteit is voor ons. Het maakt me kwaad en ik voel me verantwoordelijk.'

'We moeten nu de Europa League winnen, ook al horen we daar als Barcelona niet thuis. Ik hou van deze club. Er is nu een gevoel van hulpeloosheid, maar we zullen er alles aan doen om Barça terug te brengen', verklaarde de trainer van de Catalanen.

Xavi zag hoe Bayern domineerde in de Allianz Arena. '3-0 is een terecht resultaat. Bayern was veel beter, superieur. We probeerden hoog druk te zetten, maar we werden overvallen. Dat is ook de harde realiteit', besluit de coach, die als speler van Barcelona vier keer de Champions League won.

Trots gekrenkt
Aanvoerder Sergio Busquets sluit zich aan bij de woorden van Xavi. 'Deze uitschakeling doet veel pijn. Het krenkt onze trots. We zijn in een puinhoop beland. Maar andere topclubs hebben niet heel lang geleden ook dit soort situaties meegemaakt', aldus de routinier.

'Barça is een geweldige club als het goed loopt, maar nu we hebben met de nodige problemen te maken: financiële problemen, trainerswissels. We doen een stap achteruit, maar ook in slechte tijden moeten we er voor elkaar zijn', besluit Busquets.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.