Xavi heeft weinig behoefte aan vragen over uitspraken Enrique

Reacties

Luis Enrique zat Xavi dinsdagavond opnieuw dwars. Niet alleen doordat Paris Saint-Germain verantwoordelijk was voor de Champions League-uitschakeling van Barcelona, maar ook met zijn commentaar rond de return.

Xavi heeft weinig behoefte aan vragen over uitspraken Enrique
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 4
PSG
PSG

Nadat Barcelona de eerste wedstrijd met 2-3 had gewonnen van PSG, kwam het dinsdag ook in eigen huis op voorsprong. Vervolgens pakte Barcelona-verdediger Ronald Araújo een rode kaart, waardoor PSG alsnog terug kon komen. Na afloop stelde Luis Enrique dat Paris Saint-Germain het ook zonder die rode kaart wel voor elkaar had gekregen.

Daarnaast vertelde Luis Enrique dat hij hoopt dat Xavi nog vele jaren de trainer van Barcelona zal zijn. Op de persconferentie werd Xavi gevraagd om op beide uitspraken te reageren. De Spanjaard was echter vrij kortaf. 'Het antwoord is nee, dat geldt voor beide.'

Rondom de heenwedstrijd was er ook al opmerkelijke spanning tussen beide trainers. Toen beweerde Luis Enrique het Barcelona-voetbal beter uit te dragen dan Xavi. Een opmerking die zelfs bij bondscoach van het Nederlands elftal Ronald Koeman in het verkeerde keelgat schoot. Hij gaf aan te vermoeden dat er meer speelt tussen beide trainers.

Voetbal International analyseerde de rol van de jonge vleugelaanvallers Lamine Yamal en Bradley Barcola tijdens Barcelona tegen Paris Saint-Germain.

De cijfers die Barcelona kon overleggen na het tweeluik met PSG, schuurde in ieder geval met de clubfilosofie. Sinds de cijfers worden bijgehouden door databureau Opta (2003/04), zijn 32,7 procent en 41,4 procent balbezit de laagste percentages voor Barcelona in de Champions League. Beide percentages komen uit de duels met PSG.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop was er ook nog een opmerkelijk onderonsje tussen Luis Enrique en voormalig Manchester City-verdediger Micah Richards, die als analist aanwezig was bij CBS Sports. De Spanjaard werd tijdens de nabeschouwing geïnterviewd, maar kon het niet laten om Richards te helpen herinneren dat hij PSG niet in de halve finale had voorspeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.