Xavi adviseert United: 'Zet Rooney op het middenveld'

Reacties

Barcelona-legende Xavi is van mening dat het voor Wayne Rooney en Manchester United beter zou zijn als manager Louis van Gaal hem als middenvelder opstelt in plaats van in de aanval.

Xavi adviseert United: 'Zet Rooney op het middenveld'

Rooney kroonde zich onlangs tot topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg, maar in de Premier League heeft de middenvelder annex aanvaller moeite om het net te vinden. Hij kwam dit seizoen in de competitie nog maar twee keer tot scoren en dat levert de dertigjarige Rooney de nodige kritiek op. Xavi gaf daarom advies. 'Hij heeft nog genoeg te bieden, maar misschien moet hij aan een andere rol denken', zei hij tegen Engelse media.

'Op een bepaald moment kun je niet meer spelen zoals je altijd gewend was om te doen', vervolgde de 35-jarige middenvelder, momenteel actief bij Al-Sadd in Qatar, zijn verhaal. 'Intelligente spelers merken dat vanzelf. En Rooney zie ik als iemand met veel voetbalverstand. Met zijn kwaliteiten en spelinzicht, zou hij op het middenveld enorm gevaarlijk kunnen zijn en nog vijf of zes seizoenen meekunnen.'

In de stadsderby tegen Manchester City (0-0) speelde Rooney als diepe, eenzame spits en kon hij geen potten breken. The Red Devils hebben volgens de voormalige wereldkampioen dan ook een nieuwe aanvalsleider nodig. 'United kan misschien beter een nieuwe spits halen, die in staat is negentig minuten lang te rennen. Want Rooney kan dat momenteel niet meer volhouden', aldus Xavi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.