Wouters: 'Nederlaag in Luxemburg is hard aangekomen'

FC Utrecht moet donderdagavond een 2-1 achterstand goedmaken om door te gaan naar de derde voorronde van de Europa League. Na de blamage vorige week in Luxemburg is FC Differdange 03 om 19.30 uur in Stadion Galgenwaard opnieuw de tegenstander.

Wouters: 'Nederlaag in Luxemburg is hard aangekomen'

'We weten wat ons te doen staat', aldus trainer Jan Wouters. 'De nederlaag in Luxemburg is hard aangekomen. We zijn inmiddels een week verder en moeten laten zien geleerd te hebben van de fouten die we vorige week maakten.' Wouters kan in de return opnieuw een beroep doen op spits Jacob Mulenga. De Zambiaan wordt al wekenlang in verband gebracht met een transfer naar Engeland, maar zowel Nottingham Forest als Wigan Athletic lijkt op dit moment niet langer concreet.

'Ik heb deze week met Jacob gesproken en op dit moment is hij gewoon nog altijd volwaardig speler van ons. En ik ga er momenteel van uit dat hij dat ook dit seizoen blijft.' Toch betekent dat niet dat FC Utrecht het vizier op een nieuwe spits heeft gestopt. 'Ook als Jacob blijft, hebben we nog behoefte aan een centrumaanvaller. Daar is iedereen het binnen de club ook over eens.' ToornstraDaarnaast wordt ook middenvelder Jens Toornstra veelvuldig in verband gebracht met een transfer. PSV en FC Porto werden onlangs gelinkt aan de 24-jarige international. 'Concreet is er niets geweest en dat blijft ook zo als je het mij vraagt', vervolgt Wouters. 'Intern is iedereen eenduidig over de situatie rond Jens: hij is niet te koop. Ook niet als er grote bedragen van acht miljoen euro worden geboden.' Mocht FC Utrecht zich plaatsen voor de volgende ronde, dan wacht waarschijnlijk een reis naar Noorwegen. Tromsø IL was in het eerste duel met 2-0 te sterk voor FK Inter Bakoe. Die clubs spelen donderdag het tweede duel in Azerbeidzjan. 'Maar daar ben ik nog totaal niet mee bezig geweest. Eerst vanavond met Differdange afrekenen. We hebben iets recht te zetten, daar is iedereen het over eens.' (Freek Jansen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen