Worstelend Lazio maakt titelrace bloedstollend na Juve-uitglijder

Reacties

De titelstrijd in de Serie A wordt met de week bloedstollender. Dankzij een benauwde zege op Parma is Lazio tot op één punt van koploper Juventus gekomen, terwijl ook Internazionale nog volop meestrijdt.

Worstelend Lazio maakt titelrace bloedstollend na Juve-uitglijder
© Pro Shots
Parma
Parma
0 - 1
Lazio
Lazio

Lazio had tot zondagavond liefst zeventien (!) competitieduels op rij niet verloren, een serie waarin dertien keer een driepunter werd genoteerd, maar had het op bezoek bij de middenmoter niet gemakkelijk. Pas vlak voor rust werd de score geopend. Na een scrimmage belandde de bal voor de voeten van Felipe Caicedo, die niet nadacht en de 0-1 tegen de touwen schoot. De VAR bekeek nog even of topschutter Ciro Immobile tijdens de scrimmage hands maakte, maar keurde de goal uiteindelijk gewoon goed.

Kort na de pauze was Riccardo Gagliolo erg dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging via Luis Felipe naast. Het bleek de eerste van een paar mogelijkheden voor Parma, maar ook Gianluca Caprari, Juraj Kucka en Riccardo Gagliolo kwamen niet tot scoren. Scheidsrechter én VAR gaven in blessuretijd bovendien geen penalty aan Parma, hoewel het er sterk op leek dat Andreas Cornelius naar de grond werd getrokken. Een schot van Dejan Kulusevski ging in extremis maar net over. Zodoende sleepte Lazio de belangrijke driepunter over de streep.

Met de overwinning hebben I Biancocelesti de titelstrijd in de Serie A een heerlijke slinger gegeven. Door de verrassende en curieuze nederlaag die Juventus zaterdagavond leed bij promovendus Hellas Verona (2-1), heeft Lazio nog maar één punt minder dan De Oude Dame. Ook Internazionale doet volop bovenin mee: als de club van Stefan de Vrij later op de zondagavond wint van stadgenoot en aartsrivaal AC Milan (aftrap om 20.45 uur), dan komt Inter op gelijke hoogte met Juve.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.