Wormuth na VAR-frustratie: 'We hadden het ook niet verdiend om te winnen'

Reacties

Heracles Almelo incasseerde zaterdagavond op eigen veld een forse nederlaag tegen FC Utrecht (1-5). Na drie opeenvolgende zeges zonder tegentreffer werden de Almeloërs zo hardhandig met beide benen op de grond gezet. Trainer Frank Wormuth sprak bij de NOS van een frustrerende avond.

Wormuth na VAR-frustratie: 'We hadden het ook niet verdiend om te winnen'

De rode kaart die Jesper Drost kort voor rust kreeg na een charge op Sean Klaiber was in de ogen van de Duitse coach een kantelpunt in de wedstrijd. 'Met deze cijfers thuis verliezen doet je geen goed. Hoe dat komt? We zijn ten eerste niet goed in ons spel gekomen en daarnaast werd het natuurlijk zwaarder door die rode kaart', sprak Wormuth.

'Ik heb de beelden nog niet gezien, ik weet dus ook niet of die rode kaart ook echt rood was. Ik heb daar in ieder geval mijn eigen ideeën over', vervolgde Wormuth, die vervolgens dieper inging op de arbitrage en technische hulpmiddelen tijdens wedstrijden in de Eredivisie.

'Ik geloof dat het probleem niet bij de scheidsrechter ligt, maar bij de VAR. Toen ik hier kwam, dacht ik: hier is het goed. Hier worden geen schwalbes gemaakt in de zestien meter en de scheidsrechters laten een hoop doorgaan. Maar inmiddels heb ik het nodige gezien en meegemaakt', aldus Wormuth.

Volgens de trainer laten spelers zich over het algemeen te gemakkelijk vallen, wanneer ze enige vorm van contact voelen met een tegenstander. 'De VAR kijkt na of er sprake was van aanraking, ook als die licht was. Maar ik geloof gewoon niet dat een speler van 80 kilo, die goed getraind is en een atleet is, omvalt na een lichte beroering', zegt de Heracles-trainer in het algemeen over het makkelijk geven van strafschoppen in Nederland.

Wormuth wilde de ruime nederlaag van zijn team tegen FC Utrecht niet wijten aan de arbitrage. 'We kunnen er lang over discussiëren en wij hadden het ook niet verdiend om te winnen. Maar dit geeft het geheel gewoon een nare nasmaak. En waarom fluit een scheidsrechter eigenlijk niet af wanneer de complete ploeg van de tegenstander de zestien meter inloopt bij een strafschop? In de regels staat duidelijk geschreven dat hij dan moet affluiten en 'm opnieuw moet laten nemen. Maar dat gebeurde niet bij de strafschoppen van FC Utrecht. Ach, ook de scheidsrechter is maar een mens.'

'Voor alle VAR-beslissingen viel wat te zeggen bij Heracles-Utrecht'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.