Wormuth kritisch op Heracles na sterke start tegen Ajax

Frank Wormuth pakte in zijn eerste wedstrijd als trainer in de Eredivisie knap een punt met Heracles Almelo op bezoek bij Ajax (1-1). De Duitse trainer was trots op zijn ploeg, maar zag ook veel verbeterpunten.

'Met het resultaat ben ik zonder twijfel zeer tevreden, ondanks de late tegentreffer. Ons eerste kwartier was goed, daarna hadden we geluk dat Ajax de kansen niet afmaakte. We hadden op dat moment veel moeite om balans te krijgen op het middenveld', oordeelde Wormuth voor de camera van FOX Sports.

De Duitser is van plan om Heracles dit seizoen verzorgd voetbal te laten spelen. 'Met weinig lange ballen. Vandaag kozen we te vaak voor de lange bal, maar we speelden natuurlijk ook wel tegen Ajax. Je zag dat de automatismen bij ons nog ontbraken, daar gaan we hard aan werken.'

Wormuth verbaasde zich over de zes minuten extra tijd in de tweede helft. Uiteindelijk werden dat er zelfs tien na een botsing tussen Matthijs de Ligt en keeper Janis Blaswich. 'Ik snapte daar niks van en vroeg het aan de vierde official. Die gaf aan dat er zes wissels waren geweest. Volgens mij maken zes keer dertig seconden geen zes minuten, maar ik was vroeger nooit zo goed in wiskunde.'

Peterson
Even dacht Kristoffer Peterson matchwinner te zijn in de Johan Cruijff Arena na zijn geweldige 0-1. 'Dit is mijn mooiste doelpunt ooit', glunderde de aanvaller. 'Ik had alleen zo graag willen winnen vandaag. Drie minuten voor tijd krijgen we hem pas tegen. 1-1 tegen Ajax is natuurlijk een goed resultaat, maar ik had echt willen winnen.'

Kuwas: 'Ik wil een goede stap maken voor mijn carrière'