Wormuth biedt excuses aan na onterechte zege Heracles

Frank Wormuth kampte met dubbele gevoelens na de 1-2 overwinning van Heracles Almelo op bezoek bij De Graafschap. De trainer was natuurlijk blij met de punten, maar erkende ook dat zijn ploeg geen recht had op de overwinning.

'Sorry voor de overwinning, we hadden die niet verdiend', gaf Wormuth na afloop ruiterlijk toe. 'Dat we in de eerste helft slecht waren, lag ook aan De Graafschap; ze hebben alles erin gegooid. Ik heb in de rust tegen mijn spelers gezegd dat ze een voorbeeld aan De Graafschap moesten nemen en daarna zag ik goede inzet van mijn team. Complimenten voor De Graafschap, ze speelden een klasse eerste helft.'

De Graafschap-trainer Henk de Jong baalde uiteraard als een stekker van de onnodige nederlaag van zijn elftal. ‘We hebben een uitstekende eerste helft gespeeld', loofde hij zijn ploeg op de clubwebsite van de Superboeren. 'We kwamen goed in de duels en hadden enkele goede aanvallen. Ik denk dat we toen ook de 2-0 of 3-0 hadden moeten maken of 3-1, 4-1, omdat Heracles ook kansen kreeg.'

'In de tweede helft was er meer druk van Heracles op ons en moesten wij meer vanuit de lange bal spelen. De tweede helft was moeilijker, maar toch kregen we kansen met bijvoorbeeld een bal op de paal. Daarna viel opeens uit het niets de 1-1 en ook nog de 1-2. Bij de tegengoals stonden wij wel slecht te dekken. We verliezen en dat is zonde, want het was totaal onnodig. Het waren wel hele aardige goals en Heracles: gefeliciteerd. We rapen de boel op en gaan dinsdag naar FC Groningen. Dan gaan we er weer voor', besloot De Jong, die volgend seizoen trainer is van zijn oude liefde SC Cambuur.