De Graafschap baalt als een stekker van wereldgoal Duarte

Reacties

De Graafschap heeft zaterdagavond verzuimd om de degradatiestreep te passeren. De ploeg van Henk de Jong had geen geluk in de afronding tegen Heracles Almelo en ging door een onverwachtse comeback, met een wereldgoal van Lerin Duarte, kopje onder.

De Graafschap baalt als een stekker van wereldgoal Duarte
De Graafschap
De Graafschap
1 - 2
Heracles Almelo
Heracles Almelo

De Jong zal een zeer slecht gevoel overhouden aan de nederlaag. Zijn ploeg was in de eerste helft heer en meester en kwam in de zestiende minuut op een verdiende voorsprong. Met een handige voetbeweging promoveerde Charlison Benschop een perfecte pass van Youssef El Jebli, in dit kalenderjaar sowieso geweldig op dreef, tot een assist. Voor El Jebli betekende het al zijn zesde assist van 2019.

Ook na de goal van Benschop bleef de gastheer de bovenliggende partij en er kwamen behoorlijke kansen op een tweede doelpunt. El Jebli kwam het dichtst bij deze treffer, toen hij zeven minuten voor het rustsignaal de lat raakte. In het eerste kwartier van de tweede helft stuitte De Graafschap opnieuw op het aluminium. Delano Burgzorg draaide de bal schitterend buiten het bereik van Heracles-doelman Janis Blaswich, maar op de paal.

Heracles kwam zo met de schrik vrij en vond uit het niets de gelijkmaker. De bal bleef na een hoekschop in het strafschopgebied van De Graafschap hangen en Brandley Kuwas haalde verwoestend uit. Er werd nog even gedacht aan buitenspel voor invaller Joey Konings, maar de VAR zag geen reden om in te grijpen en dus werd het doelpunt goedgekeurd.

Wereldgoal
Een paar minuten na de gelijkmaker zette Duarte Heracles met het hoogtepunt van de avond op voorsprong. De middenvelder controleerde met de borst, liet de bal een keer stuiteren en haalde vervolgens van grote afstand verwoestend uit. De Graafschap-doelman Nigel Bertrams moest een antwoord schuldig blijven en zag de wedstrijd zo volledig, en tegen de verhoudingen in, omgedraaid worden.

Met een dubbele wissel probeerde De Jong om in het laatste kwartier toch nog een bevredigend resultaat te halen. De Graafschap slaagde er echter niet in om nog te scoren en dus nam Heracles de drie punten mee naar Almelo. De ploeg van Frank Wormuth doet uitstekende zaken in de strijd om een plek in de play-offs voor Europees voetbal en staat nu vijfde; De Graafschap blijft zeventiende staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.