Wonderkind in de etalage: Dortmund denkt aan verkopen van Moukoko

Reacties

In de jeugdopleiding van Borussia Dortmund brak Youssoufa Moukoko het ene na het andere doelpuntenrecord, waardoor hij te boek kwam te staan als een supertalent. Of hij nog definitief gaat doorbreken in het Signal Iduna Park valt nu echter te bezien. Er wordt gedacht aan een transfer.

Wonderkind in de etalage: Dortmund denkt aan verkopen van Moukoko
© Pro Shots

Moukoko werd daags na zijn zestiende verjaardag de jongste Bundesliga-speler ooit, terwijl hij ook de jongste doelpuntenmaker in de Duitse competitie en de jongste speler ooit in de Champions League is. Deze records werden allemaal in het najaar van 2020 gevestigd door de jongeling. Nu zijn we een kleine anderhalf jaar verder en staan er vraagtekens achter de Dortmund-toekomst van Moukoko.

De inmiddels zeventienjarige aanvaller had duidelijk meer verwacht van dit seizoen. Hij had meermaals te maken met spierproblemen, maar ook als hij fit was deed coach Marco Rose niet vaak een beroep op hem. Begin maart werd al beweerd dat Moukoko zou twijfelen over zijn toekomst bij Dortmund. Dat er niet eens aan hem wordt gedacht als mogelijke opvolger voor de haast zeker vertrekkende Erling Haaland hebben die twijfels alleen nog maar verder gevoed.

Dortmund is druk bezig met de komst van Karim Adeyemi, die voor ruim dertig miljoen euro moet overkomen van Red Bull Salzburg, en dus lijkt er voor Moukoko niet meer in te zitten dan een rol op het tweede plan. De aanvaller wil echter wekelijks aan spelen toekomen. Zijn contract loopt nog tot medio 2023 en op het moment peinst Moukoko er niet over om deze verbintenis te verlengen.

Volgens BILD wordt er daarom gedacht aan de verkoop van het supertalent. Dortmund zou Moukoko het liefst een jaar ergens willen stallen, om hem vlieguren te laten maken, maar aangezien de aanvaller niet wil bijtekenen, is dat nu geen optie. Dortmund zet daarom in op een terugkoopclausule bij een definitieve transfer. Verschillende clubs uit de Bundesliga zouden belangstelling hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.