'Toptalent Moukoko verliest geduld en aast op vertrek bij Dortmund'

Reacties

In de jacht op meer speeltijd speelt Youssoufa Moukoko sterk met de gedachte om Borussia Dortmund na dit seizoen te verlaten, zo meldt BILD. De zeventienjarige aanvaller wordt dit seizoen nauwelijks ingezet door trainer Marco Rose.

'Toptalent Moukoko verliest geduld en aast op vertrek bij Dortmund'
© Pro Shots

Het verhaal van Moukoko is bekend: de spits zette in de jeugd angstaanjagende doelpuntenrecords neer om vervolgens vlak na zijn zestiende verjaardag te debuteren in de hoofdmacht van Borussia Dortmund. De Duitse jeugdinternational is de jongste speler én jongste doelpuntenmaker in de bijna zestigjarige historie van de Bundesliga.

Dit seizoen hoopte Moukoko een prominente rol te spelen, maar vooralsnog wordt zelden een beroep op hem gedaan. In Bundesliga-verband verzamelde de aanvaller nog maar 168 minuten, hoewel Erling Haaland meermaals kampt met blessureleed.

Op de achtergrond speelt ook de contractsituatie van Moukoko, wiens verbintenis met BVB al in 2023 afloopt. Het is nog onduidelijk of het talent inzet op een tijdelijk vertrek in de vorm van een huurtransfer of dat hij Borussia Dortmund definitief wil verlaten. In dat eerste geval is het aannemelijk dat hij zijn contract verlengt.

Rond het debuut van Youssoufa Moukoko schreven we een uitgebreid portret over het talent:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.