Borussia Dortmund is er maar druk mee: volgende transfercoup aanstaande

Reacties

Het lopende Bundesliga-seizoen is nog niet voorbij, maar Borussia Dortmund richt de blik al op het volgende voetbaljaar. Na het binnenhalen van verdedigers Niklas Süle en Nico Schlotterbeck wordt er nu druk gewerkt aan de komst van een nieuwe aanvaller: Karim Adeyemi van Red Bull Salzburg.

Borussia Dortmund is er maar druk mee: volgende transfercoup aanstaande
© Pro Shots

De twintigjarige Adeyemi wordt al geruime tijd in verband gebracht met Dortmund, dat nu spijkers met koppen aan het slaan is. 'We voeren goede gesprekken met Dortmund', bevestigt de zaakwaarnemer van de aanvaller, Thomas Solomon. 'We naderen een akkoord.'

Volgens Sport1 heeft Manchester United deze week nog geprobeerd om Adeyemi te verleiden, maar heeft de jongeling een lucratief voorstel van de Engelsen afwezen, omdat hij voor zichzelf al heeft besloten dat Dortmund de best mogelijke volgende stap in zijn loopbaan is. Hetzelfde medium claimt dat Adeyemi zich nog deze week voor vijf seizoenen zal verbinden aan BVB.

Met de naderende komst van Adeyemi troeft Dortmund niet alleen United, maar nog meer Europese grootmachten af. De aanvaller uit München maakte dit seizoen veel indruk bij Salzburg en scoorde 21 keer. Drie van zijn goals maakte hij in de Champions League. Adeyemi kost naar verluidt ruim dertig miljoen euro; Dortmund is bereid om dit bedrag op tafel te leggen.

Vermoedelijk wordt Adeyemi in het Signal Iduna Park gezien als de opvolger van Erling Haaland, die door Dortmund ook al werd opgehaald bij Salzburg. Haaland staat in de belangstelling van clubs als Manchester City, Real Madrid en Barcelona en kan door eerder gemaakte afspraken in de zomer voor 75 miljoen euro vertrekken. Bij Dortmund rekent men erop dat de Noorse doelpuntensensatie een toptransfer gaat maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.