Zo voorkwam Borussia Dortmund dat Haaland voor Manchester United koos

Reacties

Het tijdperk van Erling Haaland bij Borussia Dortmund nadert zijn einde. Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke weet het en betreurt het, maar is vooral blij dat de Noorse doelpuntenmachine bij Dortmund heeft gespeeld. Manchester United werd tweeënhalf jaar geleden afgetroefd.

Zo voorkwam Borussia Dortmund dat Haaland voor Manchester United koos
© Pro Shots

Haaland vestigde zijn naam bij Red Bull Salzburg, waarvoor hij 29 keer scoorde in 27 wedstrijden, en kon halverwege het seizoen 2019/20 alle kanten op. Manchester United leek lange tijd de beste papieren te hebben om de aanvaller binnen te halen, mede door de aanwezigheid van Ole Gunnar Solskjaer als hoofdtrainer op Old Trafford. Hij werkte bij Molde FK al eens samen met Haaland.

De keuze van Haaland viel toch niet op United, maar op Dortmund. In gesprek met Ruhr Nachrichten legt Watzke uit hoe de Duitsers de strijd wisten te winnen. 'We hebben Erling een gelimiteerde afkoopsom gegeven', zei de directeur. 'Als we dat niet hadden gedaan, was hij naar Manchester United vertrokken.'

De afkoopsom wordt vanaf aankomende zomer geldig en zorgt ervoor dat Haaland voor 75 miljoen euro van club kan wisselen. Een flink bedrag, maar Watzke heeft er geen twijfel over dat er een club over de brug zal komen. Manchester City heeft serieuze belangstelling en ook Real Madrid, Barcelona en Paris Saint-Germain dromen van de komst van de nog altijd pas 21-jarige aanvaller.

'Hij zal uiteindelijk een beslissing moeten nemen. Dat komt vanzelf', zegt Watzke. 'Het belangrijkste is dat wij gewoon verder zullen gaan. Bij Borussia Dortmund raken we altijd goede spelers kwijt en weten we ook altijd goede opvolgers te vinden. Een team is meer dan één speler.'

Als opvolger voor Haaland geldt Karim Adeyemi van Red Bull Salzburg als een belangrijke kandidaat. Watzke speelt geen verstoppertje en bevestigt de belangstelling voor de Duits international. 'Ik heb het gevoel dat hij ook naar Dortmund toe wil komen. We moeten er nu voor zorgen dat dat lukt', aldus de directeur. Adeyemi (20) kost naar verluidt ruim dertig miljoen euro. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.